DVD recensie: White Bird in a Blizzard - Gregg Araki


De 17-jarige Kat Connors (Shailene Woodley) beleeft een rustige jeugd. Ze gaat zoals elke tiener naar school, luistert graag  naar muziek en heeft een relatie met de buurjongen Phil (Shiloh Fernandez) .


Maar haar leven verandert wanneer plots haar moeder Eve (Eva Green) verdwijnt. Niemand weet waar Eve naar toe is en de politie vindt geen enkel spoor van haar. Toch trekt Kat zich niet veel aan van haar verdwijning. Ze gaat studeren en het leven gaat verder voor haar, ook zonder haar moeder.

We zijn twee jaar later en er is nog steeds geen nieuws van de verdwenen Eve. Kat krijgt steeds meer en meer bizarre beelden over haar moeder te verwerken.


Ze wil een zoektocht starten naar haar verdwenen moeder en gaat de detective opzoeken die twee jaar geleden de zoektocht naar haar moeder leidde...

‘White Bird in a Blizzard’ is een Frans-Amerikaanse film geschreven en geregisseerd door Gregg Araki. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Laura Kasischke.


Door middel van flashbacks komen we meer te weten over Eve, die na haar huwelijk veranderde van een avontuurlijke vrouw naar de perfecte huisvrouw. Zij en haar man Brock (Christopher Meloni) lijken op het eerste zicht het perfecte koppel, maar schijn bedriegt..

Het verhaal van ‘White Bird in a Blizzard’ richt zich zowel op de verdwijning van Eve als op de volwassenwording van Kat. De onzekere tiener verandert naar een volwassen vrouw die weet wat ze wil. Ook in de zoektocht naar verdwijning van haar moeder...


Regisseur Gregg Araki kon rekenen op een indrukwekkende cast voor deze film. Naast Shailene Woodley, die we kennen van ‘The Fault in Our Stars’, ‘Insurgent’ en ‘Divergent’ spelen Christopher Meloni (‘Law & Order: Special Victims Unit’) , Eva Green (‘Casino Royale’),  Shiloh Fernandez, Gabourey Sidibe (Precious), Angele Bassett (Malcolm X), Thomas Jane en Dale Dickey mee in deze uitstekende film.

‘White Bird in a Blizzard’  is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op DVD.


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Gregg Araki

Acteurs: Shailene Woodley, Eva Green, Gabourey Sidibe, Shiloh Fernandez, Thomas Jane, Christopher Meloni  

 

EAN: 5425019008123

Taal: Engels met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 190 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar