Gezien: Mud in Siniclub te Sint-Niklaas


'Mud', de film van regisseur Jeff Nichols staat deze week geprogrammeerd in de Siniclub.

 

Twee vrienden Ellis (Tye Sheridan) en Neckbone (Jacob Lofland) ontmoeten op een onbewoond eiland ergens in de Mississippi een man die zich Mud noemt.


Mud (Matthew McConaughey) is een stoere en ruige man die woont op een boot in een boom. Hij vertelt tegen de twee 14-jarige jongens dat hij hopeloos verliefd is op Juniper (Reese Witherspoon), de vrouw die hij hoopt snel terug te zien.

Mud wordt al gauw vrienden met Ellis en Neck. Zij helpen hem te overleven op het eiland.  Maar dan komt de waarheid aan het licht: Mud heeft een moord gepleegd en is op de vlucht voor de politie en enkele premiejagers.

 

Zij die Mud kennen waarschuwen de twee jongens dat hij een bedrieger is. Toch helpen de jongens Mud te ontsnappen en proberen hem terug te verenigen bij zijn grote liefde Juniper...

Regie: Jeff Nichols

Cast: Matthew McConaughey, Tye Sheridan, Jacob Lofland

Genre: Drama

Duur: 130 minuten

 

'Mud', nog te zien in Siniscoop te Sint-Niklaas op zondag 15 september om 11.00u en dinsdag 17 september om 20.00u.

 

Meer info en tickets op www.siniscoop.be 

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via

info@ccsint-niklaas.be


De mening van de kijker:

We spraken na afloop Guido Walgrave uit Stekene. Het was de eerste keer voor Guido dat hij kennis maakte met de Sinisclub.

 

"Ik heb genoten van de film 'Mud'", wist hij ons te vertellen. "Het beste moment was voor mij wanneer de waarheid aan het licht kwam".

 

"'Mud' is een film die ik zeker wil aanraden. Een goede film die ik beloon met een 8 op 10".


Rita Audenaert uit Sint-Niklaas vond 'Mud': " Een avontuurlijke, spannende film met zoals steeds een happy end. Het verhaal was wel ongeloofwaardig met nogal wat geweld op het einde".

 

"Ik zou de film misschien wel aanraden aan vrienden. Hij krijgt van mij alvast een 7 op 10", aldus Rita.


Sonja Van Nuffel uit Beveren was niet zo enthousiast na afloop.

 

"De film kon mij niet boeien. Ik vind het eerder een jeugdfilm met onwaarschijnlijke toestanden. De mooie natuuropnames was voor mij het beste van de film. Ik geef 'Mud' slechts een 4 op 10".

 

Sonja is nochtans een fan van de Siniscub.

"Ik heb in het verleden al vele films van de Siniclub gezien. 'Eyes Wide Open', 'Amour', 'Elle s'appelait Sarah', 'Offline' en 'Jagten' zijn enkele films die ik gezien heb", aldus Sonja uit Beveren.

 

Ook uit het aanbod van de nieuwe Siniclub-folder staan er al enkele films op haar lijstje. "Ik kom zeker kijken naar 'Blue Jasmine', 'I, Anna' en 'La Grande Bellezza'".

 


We noteerden nog een reactie van een filmfan die voor het eerst kennis maakte met de Siniclub. "Ik vond 'Mud' zeer goed! Voor mij heeft de film geen zwakke momenten".

 

"Ik zou zeker de film iedereen willen aanraden. De uitmuntende acteerprestaties en de stiltes in de film konden mij zeer bekoren. Ik geef 'Mud' een 10 op 10!"


De volgende Siniclub-film: Spijt

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. Als Jochem op het toilet in elkaar geslagen wordt wil hij niet meer naar school. Zijn moeder die van de pesterijen niets afweet, zegt dat als hij weer ‘beter’ is, hij weer naar school moet. 


Op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen... 


met o.a.:Jessica Zeylmaker, Nils Verkooijen, Charlotte Bakker, …

familiefilm (1u34min) – Nederland (2012)

 

Do 19 sep - 14u30,  zo 22 sep - 11u00 en di 24 sep - 20u in Siniscoop Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be