Marieke van Hooff stelt 'De Frutsels' voor in Antwerpen


Op woensdag 25 september werd in theater Het Klokhuis in Antwerpen het nieuwe boek 'De Frutsels' van Marieke van Hooff & Marc-Aurèle Versini voorgesteld.

Marieke is en artistieke duizendpoot. Als professioneel actrice werkt ze in Engeland en in België, voornamelijk voor theater. Sinds een aantal jaar is Marieke ook auteur. Bij uitgeverij Abimo publiceerde ze reeds 'Jasper', 'Prinses Eleonora' en 'Dokter Doppert'.


Haar nieuwste boek is het allereerste van 'De Frutsels'.

Meneer Frutsel is getrouwd met mevrouw Frutsel. Ze zien elkaar doodgraag, zijn kinderloos, maar hebben wel een geschifte collectie huisdieren waaronder tropische vogels, schapen en een boa constrictor, Gregory.

 

Meneer Frutsel is een uitvinder. Hij maakte eigenhandig hun Frutselhuis met een uitkijktoren en een tropische binnentuin. Hij ontwierp ook een ontbijttafeltoastmachine en een appelpersmachine. Mevrouw Frutsel is heel fier op haar man. Maar haar man heeft een onophoudelijke knutseldrang en dat zorgt af en toe wel eens voor problemen bij haar.

De Frutsels beleven allerlei knotsgekke avonturen.


De grote en kleine Frutselaars aanwezig in het theater konden genieten van twee verhaaltjes uit het nieuwe boek die  Marieke van Hooff voorlas, samen met de andere Frutsels. Dieter Troubleyn als meneer Frutsel, Anneke van Hooff als mevrouw Frutsel en David Verbeeck als meneer de agent.


In het boek staan 14 frutselavonturen en 14 zotte frutselliedjes, prachtig geïllustreerd met tekeningen van Marc-Aurèle Versini . Net zoals in haar laatste twee boeken bevat dit boek ook een luistercd met hoorspel en de bijhorende liedjes. De stemmen werden ingesproken door drie professionele en gerenommeerde stemartiesten namelijk Dieter Troubleyn, Anneke van Hooff en David Verbeeck.

Alle Frutselaars genoten van de voorstelling en na afloop kon iedereen genieten van lekkere cake en appelsap, geperst door de appelpersmachine van meneer Frutsel himself.

Het personage meneer Frutsel is losjes gebaseerd op een echte persoon. Marieke woont af en toe in Londen en een van haar huisgenoten 'Jake K.', is een professioneel music publisher en geobsedeerd frutselaar in zijn vrije tijd.

 

Hij had een boa constrictor die in een gitaar woonde, bouwde een uitkijktoren en 'gate crashed the London marathon' met een vals uitgeprint volgnummer en een achtervolging door de politie, vlak voor hij over de finish kwam.

Marieke schreef de eerste frutselverhalen tijdens een tournee in Engeland waar ze 'Old Woman' speelde in 'The Elves and the Shoemakers' voor Theatre Hullabaloo. De tederheid tussen de oude vrouw en de oude schoenmaker lijkt erg op de tederheid tussen meneer en mevrouw Frutsel.

 

De knutseluitspattingen van meneer Frutsel bevatten knipoogjes naar Wallace en Gromit. Meneer en mevrouw Frutsel zijn de lieve versie van 'De Griezels' van Roald Dahl. ook in het verhaal komen knipoogjes naar Roald Dahl terug.

Volgend jaar komt het boek van Marieke 'Dokter Doppert' als schoolvoorstelling in de zalen. Ook voor 'De Frutsels' zijn er theaterplannen.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
ISBN: 9789462340251 - Prijs 18,95 - inclusief luistercd (hoorspel én liedjes) - Uitgeverij: Abimo

Klik hier voor meer info

 

KLIK OP EEN FOTO OM TE VERGROTEN