DVD recensie: Top of the Lake - Jane Campion


De serie ‘Top of the Lake’ begint wanneer de 12-jarige Tui Mitcham wordt gered uit een meer in Nieuw-Zeeland. Tui wou zich verdrinken en wanneer de verpleegster het onderkoelde meisje onderzoekt, ontdekt ze dat Tui vijf maand zwanger is.

 

Het politieteam onder leiding van Al Parker weet niet hoe het meisje aan te pakken. Al is blij dat hij de hulp krijgt van rechercheur Robin Griffin, die toevallig op bezoek is bij haar moeder in Lake Top.

 

Robin is gespecialiseerd in kindermisdaden. Ze is de enige die Tui aan het praten krijgt, maar Robin komt niet te weten wie Tui verkracht heeft.


Robin Griffin gaat op zoek naar informatie over het meisje. Matt Mitcham is de vader, hij woont samen met een jonge vrouw, een kind en twee volwassen zonen in een landhuis. Tui’s moeder woont elders in het dorp.

Terzelfder tijd komen een groepje vrouwen onder leiding van G.J. aan op ‘Paradise’, een stuk land aan het meer. G.J. wil er een soort van herstel/opvangkamp maken voor vrouwen in problemen. De vrouwen verblijven in het kamp met de hoop dat G.J. hen terug beter zal maken. Dit tot grote ergernis van Matt Mitcham, die zelf de grond wou kopen.

 

Tui loopt thuis weg en verblijft bij de vrouwen op ‘Paradise’. Wanneer ze daar ‘s anderdaags verdwijnt, weet niemand waar ze is. Er wordt verondersteld dat ze in de wildernis verblijft en daar tracht te overleven.

 

Hoewel de politie het opsporen van het meisje geen prioriteit vindt, bijt Robin zich vast in deze zaak en wil kost wat kost het meisje terug vinden. Naar mate de zaak vordert komen er meer en meer pijnlijke geheimen uit Robin’s leven aan het licht...

 

‘Top of the Lake’ is uitstekende televisieserie van Oscarwinnares Jane Campion. Deze prestigieuze BBC-reeks kon rekenen op een sterke cast met o.a. Elisabeth Moss ('Mad Men'), Peter Mullan ('Trainspotting'), Holly Hunter ('The Piano') en David Wenham ('The Lord of the Rings') in de hoofdrollen.

 

‘Top of the Lake’ is opnieuw een fantastische reeks uit de Lumière Crime Series. Een boeiende serie vol met emoties, spanning en vriendschap. Zeker het vermelden waard zijn de prachtige locaties in Nieuw-Zeeland waar de reeks is opgenomen.

 

‘Top of the Lake’ is een kwaliteitsvolle reeks die we zeker iedereen kunnen aanraden. Wie van een topserie houdt, moet zeker ‘Top of the Lake’ in huis halen!

 

Technische specificaties 3 DVD-box:

Australie, Nieuw-Zeeland, UK 2013

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Formaat: 16/9 - 1.85

Audio: 2.0 Dolby Digital

Duur: 6 x 60 minuten + 50 minuten bonusmateriaal

 

Technische specificaties 2 Blu-ray box:

Australie, Nieuw-Zeeland, UK 2013

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Formaat: 1080 / 50i - 16/9 - 1.85

Audio: 2.0 DTS-HD

Duur: 6 x 60 minuten + 50 minuten bonusmateriaal