Recensie: De Vallei van de Wentelmolens - Noelia Blanco


Bij Uitgeverij De Eenhoorn is er het prachtige boek ‘De Vallei van de Wentelmolens’ van Noelia Blanco, vertaald door Siska Goeminne, verschenen.

 

Het verhaal

In de vallei van de Wentelrmolens verandert het leven voor de mensen compleet wanneer de modelmachines hun intrede doen. Met één druk op de knop leiden de mensen vanaf nu een perfect leventje.

 

Niets is nog als tevoren. Gedaan met dromen en verlangen. Zelfs de wind blaast niet meer en de oude wentelmolens vallen er bij in slaap.

 

Zowat iedereen is veranderd. Anna, de kleine naaister die met de komst van de machines nauwelijks nog iets te doen heeft, is een van de weinigen die nog dromen heeft.

 

Op een nacht komt ze de Vogelman tegen. De reuzenman wil zo graag vliegen, iets wat hem niet lukt. Anna belooft hem een vleugelpak te maken. Maar hoe kan ze de Vogelman in de lucht laten vliegen? Plots krijgt ze een idee..

 

‘De Vallei van de Wentelmolens’ is een mooi (voorlees)boek voor kinderen vanaf 5 jaar. Een verhaal over robotten, dromen en filosofie. Het is beslist een boek dat vele kinderharten zal stelen.

Zeker het vermelden waard zijn de tekeningen van Valeria Docampo. De illustraties zijn een combinatie van manuele en digitale technieken, met een prachtig resultaat.

 

‘De Vallei van de Wentelmolens’ is niet zomaar een boek, het is een pareltje dat zeker niet mag ontbreken in uw boekenkast!

 

Noelia groeide op in Argentinië en woont momenteel in Frankrijk. Ze studeerde Filosofie, Literatuur en Muziekeducatie in Buenos Aires. Kinderboeken en traditionele muziek zijn voor haar belangrijke elementen om de wereld te begrijpen. Ze reisde door Latijns-Amerika en Europa en werkte als verteller, schrijver en muziekleerkracht. Ze vertaalde kinderboeken uit het Italiaans, Frans en Engels naar het Spaans.

 

ISBN: 9789058388728 - Hardcover - 40 blz. - Leeftijd: vanaf 5 jaar - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn

Klik hier voor meer info