Patrick Verhoeven stelt zijn nieuwe wandelgids 'A Porpos Hendrik Conscience' voor in Antwerpen


Woensdag 4 september vond de boekvoorstelling van ‘À propos Hendrik Conscience - Op stap met een groot Antwerpenaar’ plaats in het stadhuis van Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever en Luk Lemmens, Eerste Gedeputeerde van de Provincie Antwerpen spraken met veel bewondering over Hendrik Conscience, de man die zijn volk leerde lezen.

 

“Maar wie kent Conscience nu nog? Niemand beseft nog hoe groot de invloed van zijn meesterwerk ‘De Leeuw van Vlaanderen’ is geweest op het hedendaagse Vlaanderen”, aldus Bart De Wever.

 

‘À propos Hendrik Conscience’ is de tweede Antwerpse wandelgids van Patrick Verhoeven.

Het boek brengt de grote volksschrijver en zijn werk weer tot leven. De wandelgids bevat met De Antwerpse jongen en De Kunstenaarskring twee stadswandelingen door Antwerpen, een literaire tocht door Antwerpen-Noord en Borgerhout en bezoeken aan het Schoonselhof en het Sint-Fredeganduskerkhof.

 

Vervolgens neemt de auteur de lezer mee naar de Kempen, een streek die Conscience inspireerde tot het schrijven van bekende werken als De Loteling en Baes Gansendonck. Daarna zijn er wandelingen in Kortrijk en Brussel, waar de schrijver respectievelijk als arrondissementscommissaris en museumconservator werkte.

 

‘À Propos Hendrik Conscience’ is naast een uitstekende wandelgids, een een handig boek met boordevol weetjes en prachtige foto’s. Patrick Verhoeven schreef eerder het boek ‘A Propos Peter Benoit’ in 2011. Zijn volgende wandelgids zal handelen over de dichter en prozaschrijver Paul Van Ostaeijen.

 

ISBN: 9789053253540 - Paperback met flappen - 272 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Pandora Publishers

Klik hier voor meer info

 

KLIK OP EEN FOTO OM TE VERGROTEN