Gezien: Jeune et Jolie in Siniclub Sint-Niklaas


‘Jeune et Jolie’ brengt het verhaal van de 17-jarige Isabelle (Marine Vacth). Tijdens de vakantie leert ze een Duitse jongen kennen waarmee ze voor het eerst seksuele betrekkingen mee heeft.


Terug thuis besluit ze een call girl te worden. Isabelle verkoopt haar lichaam, niet uit noodzaak of uit feministisch statement, maar gewoon omdat het een lucratieve bijverdienste is.

Ze heeft in het geheim afspraakjes op hotel met getrouwde mannen, liegt over haar leeftijd en verdient veel geld. Ze ontmoet een oudere man, waar ze zich goed bij voelt.

 

Wanneer de twee nogmaals afspreken op hotelkamer 6095 sterft de man aan een hartaanval. Isabelle wordt door de politie herkend op de videobeelden...

Regie: François Ozon

Cast: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot

Genre: Drame

Duur: 95 minuten

 

'Jeune et Jolie', nog te zien in Siniscoop te Sint-Niklaas op dinsdag 1 oktober om 20.00u.

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be 

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via

info@ccsint-niklaas.be

 


De mening van de kijker:

Mieke Willems uit Eeklo was samen met een vriendin aanwezig in zaal 4 van Siniscoop om de Siniclub-film 'Jeune et Jolie' te zien.

 

"Een zeer goede film", zei ze ons na afloop. "Ik vind het een mooi gefilmde bioscoopprent. De relatie tussen de familieleden en de psychologische achtergrond waren voor mij de hoogtepunten uit de film".

 

'Jeune et Jolie' krijgt van Mieke een 9 op 10.


Karen De Wilde uit Belsele vond 'Jeune et Jolie' een geslaagde film met mooie beelden en prachtige muziek.  

 

"Ik vind het een algemeen goed uitgewerkte film. Ik ben speciaal voor deze film naar de Siniscoop gekomen. Van mij krijgt 'Jeune et Jolie' een 8 op 10", aldus Karen.


Marc vond 'Jeune et Jolie' een goede Siniclub-film. "Ik heb er van genoten, vooral het einde was zeer goed", vertelde hij ons na afloop.

 

'Jeune et Jolie' is zeker een film die ik iedereen kan aanraden". Marc geeft de film 8 op 10.