Recensie: Mijn eerste leesjaar met Sik en Spek - Marc de Bel & Marja Mulder


Met de start van het nieuwe schooljaar is er voor de eerste lezertjes het boek ‘Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek’ bij uitgeverij Abimo verschenen.

 

Marc de Bel en Marja Mulder hebben met ‘Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek’ een groeiboek geschreven. Een uniek boek dat de leesontwikkeling volgt van beginnende lezertjes.

 

‘Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek’ bevat zeven verhalen over  Spik, het kleine pientere muisje en Spek haar dikke vriend de rat. Deze twee figuren zijn bedacht door auteur Marc de Bel.

 

  • Het eerste verhaal ‘Spek is jarig!’ is een voorleesverhaal. Het is lente en Spik viert samen met haar vriendjes de verjaardag van Spek.

  • ‘Pap’ is een pré-AVI verhaal om samen te lezen. Wanneer je kind op school zijn eerste woordjes heeft geleerd, kan het dit verhaal samen met mama, papa, grote broer of zus lezen.

  • Daarna is er ‘Nat!’, een iets moeilijker verhaal op AVI start-niveau. Ook ‘Nat’ is een verhaal om samen te lezen.

  • Met ‘Op zoek naar een hol’ start het echte lezen voor het kind. Dit verhaal is op AVI M3 niveau en is het eerste verhaal dat zelfstandig kan gelezen worden.

  • Stap voor stap stijgt het leesniveau. Zo is ‘Voeten en kaas, alles is nep!’ een leuk verhaal geschreven op AVI E3 niveau, ‘De peerploffer’ is opnieuw iets moeilijker en het winterverhaal ‘De Snelle Sneeuwman’ (AVI E4 niveau) is het laatste verhaal over de avonturen van Spik en Spek.

 

‘Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek’ is een uitstekend boek waar je zoon of dochter echt plezier aan zal beleven. Het is een leuk en leerrijk boek dat het kind aanzet tot lezen.

Zeker het vermelden waard zijn de prachtige illustraties van Frieda van Raevels.

 

Bij het boek hoort een luister-cd met de stem van o.a Marc de Bel.

 

ISBN: 9789462340077 - Hardcover - 173 blz. - Prijs: € 18,95 - Uitgeverij: Abimo

Klik hier voor meer info