Recensie: Van Naald tot Draad 2 - Elke Vanelderen


Elke Vanelderen is een creatieve duizendpoot die alles behalve in een hokje te stoppen is. Ze is bekend van radio en televisie, gediplomeerd gezondheidstherapeute en doceert aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg. Op 6 maart 2013 werd ze mama van Ellie Martha.

Naast haar werk houdt Elke ervan om creatief bezig te zijn. Zelf noemt ze het 'verantwoord prullen'. Ze doet niets liever dan het thuis gezellig te maken, naaien en spulletjes personaliseren. Daaruit werd vorig jaar haar eerste boek 'Van naald tot draad 1' geboren. In dit boek ontdek je hoe eenvoudig het wel is om een kussen, een tafellaken of knuffeltjes te maken en zelfs hoe je je favoriete jurk herstelt.

Haar nieuwste boek 'Van naald tot draad 2' is er voor iedereen die zelf leuke spullen wil maken voor de kindjes of om een origineel cadeautje te geven.

Elke geeft handige tips om uw werkplaats in te richten en om uw materiaal overzichtelijk op te bergen. Elke vindt niets leuker dan een baby- of kinderkamer in te richten en geeft een aantal creatieve tips om de kinderkamer een persoonlijke toets te geven.

In haar eerste boek legt Vlaanderens bekendste creatieve duizendpoot uitgebreid uit wat je nodig hebt om te naaien en hoe je precies te werk moet gaan. In dit tweede boek geeft ze een samenvatting van deze informatie. Indien je twijfelt neem er dan even' Van naald tot draad 1' bij.

Maar Elke gaat nu nog een stapje verder dan naaien. Ze leert ons breien, haken, quilten en patchwork. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en zo maak je zelf de leukste kussens, mooiste lakens en dekens, slingers, sokjes, een dinostaart of een leuke tafeltent.

In 'Van naald tot draad 2' vind je de leukste hebbedingetjes,vele handige tips en een patroonblad zodat je direct aan de slag kan gaan. Met dit boek beleef je urenlang plezier en complimenten over je zelfgemaakte creaties zullen niet achterwege blijven. Een boek dat geschikt is voor absolute beginners maar ook voor wat meer gevorderde handwerksters.

 

ISBN: 9789401408035 - Paperback met flappen - 144 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info