Recensie: Een Dier In Huis - Liesbeth Van Bogaert


Je wilt graag een huisdier houden maar je weet nog niet goed welk?

Het boek ‘Een dier in huis’ van Liesbeth Van Bogaert met tekeningen van Joris Thys helpt je een keuze maken.

 

Wat zal het worden? Een poes, een hond, een goudvis, een konijn, een parkiet of toch liever een slang of een muis in huis halen?

 

In ‘Een dier in huis’ wordt elk dier uitvoerig beschreven. Over o.a. de verzorging, wat ze graag eten en wat ze al dan niet leuk vinden. Alle info is steeds vergezeld van leuke tekeningen en interessante weetjes.

 

Wist je dat een goudvis niet graag in een ronde kom zwemt? Dat een slang haar ogen nooit dicht kan doen? Dat een muis niet graag alleen is? Of dat een parkiet zich graag wast, terwijl een konijn nooit in bad gaat?

 

‘Een dier in huis’ is een educatief boekje dat bestaat uit korte, gemakkelijk zinnen, geschreven voor lezertjes vanaf 6 jaar. Het is een leuk boekje waar je echt iets van opsteekt en helpt in het kiezen van een gepast huisdier.

 

ISBN: 9789058388681 - Hardcover - 32 blz. - Prijs: € 13,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn

Klik hier voor meer info 


Liesbeth Van Bogaert (opgegroeid en woont in Lokeren) studeerde voor onderwijzeres en geeft les in het buitengewoon lager onderwijs in Gent. Ze gebruikt heel veel boeken in haar lessen. Ze werkt mee aan de kindertijdschriften van De Eenhoorn, waaruit haar eerste boek ontstaan is. In de zomervakanties gaat ze mee als hoofdanimator met de vakantiekampen van het Rode Kruis. 

Joris Thys (opgegroeid in Kruibeke, woont in Gent) studeerde Digitale en grafische media aan de Arteveldehogeschool en Grafisch ontwerp, optie Illustratie aan de KASK in Gent.

 

Hij werkt als freelance vormgever voor het communicatiebureau Cantilis in Gent. In 2013 won hij de ‘1-3 wedstrijd’ voor jong talent op de Picturale van Ronse. Samen met een vriend vormt hij het grafisch collectief sorryklaas;).