Recensie: Guust nr 1 - Flagrante Flaters - Franquin & Jidéhem


De facsimile-uitgaven van de allereerste albums van Guust Flater zijn een fantastisch hebbeding voor de fans van Franquin. Tussen 1964 en 1967 verschenen er vijf van, in het zogenaamde oblong-formaat: meer breed dan hoog.

 

Onder het toeziende oog van Franquins dochter Isabelle heeft Frédéric Jannin de kleuren prachtig gerestaureerd, met het grootste respect voor het origineel, en krijgen de fans de mogelijkheid om zich deze unieke boekjes aan te schaffen.

 

Het eerste boekje uit de reeks in oblong-formaat is ‘Flagrante Flaters’.

 

Guust Flater werkt als postsorteerder op de redactie van het stripblad Robbedoes. Al is werken nu niet bepaald het juiste woord. Hij zet graag de redactie op stelten, tot grote ergernis van zijn baas  Kwabbernoot.

 

In ‘Flagrante Flaters’ heeft hij een levende kreeft als hulpje op zijn kantoor, leidt het vervangen van een kapotte buislamp tot een vernield bureau en zorgt zijn uitvinding van een nieuwe sigarettenfilter letterlijk voor een knalsucces. Guust is ook de eerste die het plafond gebruikt voor het klasseren van documenten…Lachen verzekerd!

 

‘Flagrante Flaters’ brengt ons 61 unieke grappen met de enige, echte Guust Flater in de hoofdrol. Het is knap hoe Franquin en Jidéhem met slechts enkele plaatjes steeds opnieuw een vrolijk verhaaltje wisten te creëren.

Deze unieke boekjes zijn een must voor de liefhebbers!

 

ISBN : 9789031432615 - Hardcover - 64 blz.  in kleuren - Prijs: € 10,95 - Uitgeverij: Dupuis

 

Naast nummer 1 ‘Flagrante flaters’ zijn er nog vier andere albums beschikbaar:

2. Flaterfeest

3. Flaters als water

4. Flaters te koop

5. Flappende Flaters