Gezien: White House Down in Siniscoop Sint-Niklaas


Voormalig militair John Cale (Channing Tatum) hoopt op een baan bij de secret service, de geheime dienst die verantwoordelijk is voor de bescherming van  president James Sawyer (Jamie Foxx). Jammer genoeg voor hem wordt hij afgewezen.


Ondanks het slechte nieuws wilt hij zijn tienerdochter Emily (Joey King) niet ontgoochelen en neemt hij haar mee op een tour van het Witte Huis.

 

Net op dat moment wordt het Witte Huis bezet door een groep zwaar gewapende paramilitairen. Er worden beveiligers en politieagenten doodgeschoten en Emily wordt gegijzeld.

 

Cale probeert de president in veiligheid te brengen en zo te bewijzen dat hij wel geschikt is voor de baan bij de secret service. Het lot van de president, Emily en de hele wereld ligt in de handen van John Cale..

Regie: Roland Emmerich

Cast: Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal, Jason Clarke, Joey King, James Woods, Richard Jenkins

Duur: 137 minuten

 

'White House Down', elke dag in de Siniscoop te Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Glynis Devoldere uit Belsele ziet graag actiefilms en komedies. Ze vond 'White House Down' een spannende film vol actie.

 

"Ik vond het spannend wanneer de zware acties aan bod kwamen. Een mooi moment was er wanneer Cale zijn dochter terug vond".


Bjorn De Rechter uit Belsele heeft uit het aanbod van de Siniscoop gekozen voor 'White House Down' omwille van de actie. 

 

"Ik vond het een spannende film met goede acteurs", aldus Bjorn. "Ik heb het meest genoten van de actiemomenten.  'White House Down' is een film die ik iedereen kan aanraden, hij krijgt van mij een welverdiende 8 op 10".


Thomas Macken uit Hamme was na afloop tevreden dat hij de film 'White House Down' gezien heeft.

 

"Een topfilm die ik zeker aan mijn vrienden zal aanraden. De film heeft een mooi verhaal met actie, maar niet overdreven. Ik geef deze film een 8 op 10", aldus Thomas.

 

Thomas komt regelmatig naar de Siniscoop in Sint-Niklaas. "Zo heb ik er o.a. 'Pain & Gain', 'Olympus Has Fallen' en 'Flight' gezien.


Ook Katrien Coppieters uit Hamme vond 'White House Down' een mooie film. 

 

"Een topfilm die goed in elkaar zit. Deze film is een 8 op 10 waard voor mij", was haar eerste reactie achteraf.

 

Katrien komt zo'n 3 à 4 keer per maand naar de Siniscoop. "Het liefst van al zie ik komedies en drama", zei Katrien.