Tom Lanoye stelt zijn nieuwste boek 'Gelukkige Slaven' voor in de Stadsschouwburg in Sint-Niklaas


Op 23 september was auteur Tom Lanoye te gast in ‘zijn’ Sint-Niklaas. In de Stadsschouwburg las hij voor uit zijn nieuwste roman ‘Gelukkige Slaven’.

 

Na Sprakeloos op de planken (waarmee Tom Lanoye zeer succesvol optrad en rondtoerde in Vlaanderen én in Wallonië cfr. La langue de ma mère) las podiumbeest en performer Tom Lanoye voor het eerst in Sint-Niklaas voor uit zijn gloednieuwe roman.


Tom Lanoye op de planken is een lust voor het oog en het oor. Na afloop nam Tom de tijd om met  het  talrijk opgekomen publiek een babbeltje te slaan en zijn boeken te signeren.

In ‘Gelukkige Slaven’ gaan twee Belgische bannelingen op zoek naar zichzelf en naar elkaar, in een wereld die te groot en te chaotisch is geworden voor iedereen.

 

In Buenos Aires speelt Tony Hanssen - een voormalige cruise director op de meest luxueuze plezierboten ter wereld - een gevaarlijk spel als toy boy van mevrouw Bo Xiang, de bejaarde echtgenote van een beruchte, steenrijke Chinees.

 

 

In Zuid-Afrika dringt een heel andere Tony Hanssen - de gevluchte computerspecialist van een gecrashte zakenbank - een wildpark binnen met vervalste papieren, een precisiegeweer en oorlogsmunitie.

 

De ene Tony is een illusieloze loser, de andere Tony een levenslustige nerd. Allebei hopen ze op verlossing. De ene wil zijn vrijheid terug, de andere zijn gezin. Pas als ze elkaar voor het eerst ontmoeten, op weer een ander continent, blijkt hoezeer ze op elkaar zijn aangewezen om hun doel te bereiken. Als ze het al bereiken.

 

‘Gelukkige Slaven’ is een Lanoye pur sang: een inktzwarte tragikomedie met onvergetelijke personages en dialogen, een ingenieuze plot en een virtuoze stijl.

 

ISBN: 9789044622201 - Paperback - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Prometheus

 

Klik hier voor meer info