De Geus start met nieuwe uitgeverij World Editions


Dertig jaar na de oprichting van uitgeverij De Geus is het voor de uitgeverij nu hét moment om nieuwe doelen te stellen. De Geus is sinds de oprichting een internationaal georiënteerde uitgeverij. Maar vanaf na gaat de uitgeverij ook internationaal uitgeven, wereldwijd in het Engels.

 

Hiertoe is de nieuwe uitgeverij World Editions opgericht. Deze nieuwe uitgeverij richt zich op het

uitgeven van boeken en e-boeken in het Nederlands en in het Engels. Volgend jaar zullen er tussen de 12 en 16 titels in het Engels verschijnen van auteurs uit Nederland, België IJsland, Zweden, Noorwegen, Amerika, China, Rusland en India.

De Engelstalige titels van World Editions zullen in samenwerking met belangrijke Amerikaanse en Engelse distributeurs hun reis over de wereld beginnen.

 

World Editions brengt met een imprint onder de naam Colibri romans en thrillers uit in een handig klein, gebonden formaat en met een leeslintje Opvallend aan deze boeken is dat ze ronde hoeken hebben, zoals de Moleskineaantekenboekjes.

De titels die verschijnen zijn vaak hoogtepunten uit het nabije verleden, maar ook nieuwe titels.

 

De eerste vier verschenen romans van World Editions zijn 'Binnenvallend licht' van auteur Gary Barker, 'Poolzomer' van auteur Anne Swärd, 'Het testament van Maria' van Colm Tóibín en 'Uit de bek van Walvis' van Sjón.


'Binnenvallend licht' is het verhaal over Keith Masterson, een succesvolle Amerikaanse journalist. Zijn redacteur vraagt hem om een artikel te schrijven over de mysterieuze Maria van Kivu. Keith aanvaardt de opdracht en trekt naar Congo op missie. Iedereen beschouwd Maria als een heilige omdat ze - naar men zegt- al veel zieke landgenoten genezen heeft. Aanvankelijk geef Maria van Kivu geen interviews aan journalisten, omdat ze haar woorden verdraaien en haar niet begrijpen.

 

Maar voor Keith maakt ze voor één keer een uitzondering. Maria vertelt over een land dat verscheurt is door conflicten. Een land waar dagelijks vrouwen blootgesteld worden aan het gevaar van verkrachting en geweld. Door zijn gesprekken met Maria realiseert Keith zich dat hijzelf ook een verhaal te vertellen heeft...

 

'Binnenvallend licht' beleeft bij World Editions zijn wereldprimeur. Nu is het boek in het Nederlands verschenen en in 2014 zal de Amerikaanse editie verschijnen.

De oorspronkelijke titel  is 'How the lights gets In' en is vertaald naar het Nederlands door Hanneke Nutbey.

De auteur Gary Barker is schrijver en oprichter van Promundo, een organisatie die zich inzet voor gelijkheid van mannen en vrouwen. Barker's literaire debuut was 'Luisa's laatste woorden'.

 

Barker over zijn roman 'Binnenvallend licht': “De Democratische Republiek Congo zoals ik die in deze roman heb beschreven is zowel levensecht als volledig door mij verzonnen. Maria en Jozef zijn fictieve personages, maar toch hoop ik dat zij de stemmen van vrouwen en mannen uit die regio vertolken; mensen wier levens veel indrukwekkender zijn dan ik ooit zou kunnen verwoorden”, aldus Barker.

 

Prijs: 18,95€  ISBN 978 94 6237 024 1  - 256 blz. Uitvoering: gebonden

Prijs e-book 13,95€ - ISBN 978 94 6237 025 8


'Poolzomer', geschreven door de Zweedse topauteur Anne Swärd, is het verhaal van een Kaj, eigenzinnige jonge vrouw. Ze wordt als onhandelbaar en naïef bestempeld en is hopeloos verliefd op haar halfbroer Kristian. Als Kristian na twee jaar afwezigheid naar zijn ouderlijk huis terugkeert, is Kaj vastberaden hem deze keer niet te laten gaan...

 

Dit verhaal is een pijnlijk maar humoristisch familiedrama waar je gegarandeerd veel leesplezier aan beleeft.

Anne Swärd (Zweden 1969) schrijft sinds 2003. 'Poolzomer' haar debuut, is genomineerd voor de Augustprijs, de belangrijkste Zweedse literatuurprijs.

'Het huis van de Parelvisser' die verscheen bij uitgeverij De Geus in 2012 won de Bokcirklar Award voor het beste boek van het jaar in 2010.

 

Prijs: 18,95€ - ISBN 978 94 6237 026 5 - 256 blz. - Uitvoering : gebonden

 

Prijs e-book: 13,95€ - ISBN 978 94 6237 027 2

 


'Het testament van Maria' geschreven door de Ierse auteur Colm Tóibín is een controversiële roman over het lijdensverhaal van Jezus Christus. Maria slijt haar laatste dagen van haar leven in het stille dorp Efeze. De twee wachters die haar bezoeken willen haar getuigenis horen. Maria wordt liever niet herinnerd aan haar zoon, wiens naam ze niet wil of durft uit te spreken.

Langzaam vertelt ze over de serie gebeurtenissen die tot zijn dood hebben geleid...

 

'Het testament van Maria' werd recentelijk genomineerd  voor de Man Booker Prize 2013.

Colm Tóibín (Ierland 1955) maakte zijn literair debuut in 1990 met 'The South' en het non-fictionele 'Hommage to Barcelona' en won met zijn boeken vele belangrijke prijzen. Eerder verschenen : 'Het lichtschip van Blackwater', 'De Meester', 'Een lange winter', 'Brooklyn' en 'De lege familie'.

 

Prijs: 14,95€ - ISBN 978 94 6237 029 6 - 128blz.- Uitvoering: gebonden

 

Prijs e-book: 9,95€ - ISBN 978 94 6237 029 6


'Uit de bek van de walvis' is geschreven door auteur Sjón. Jonas de Geleerde, een geneesheer, wetenschapper en spokenjager woont in het IJsland van de zeventiende eeuw. Een land waar de

zon nog om de aarde draait en de hoorn van een eenhoorn erg gewild is. Maar zijn wijsheid bezorgt hem vijanden, die hem naar een klein eiland verbannen...

 

'Uit de bek van de walvis' is een mystieke roman van de IJslandse meester-verteller waarmee de literaire lezer en liefhebber van bijzondere verhalen op zijn wenken wordt bediend.

Deze roman is genomineerd voor de International IMPAC Dublin Literary Award 2013.

Sjón (Reykjavik, 1962) werd bekend door zijn liedteksten voor Bjork. Met de novelle 'Blauwvos' won hij de Literatuurprijs van de Noordse Raad.

 

Prijs :18,95€ - ISBN 978 94 6237 030 2 - 256 blz. - Uitvoering: gebonden

 

Prijs e-book:13,95€ - ISBN 978 94 6237 031 9