Recensie: IRS Team - Football Connection - Bourgne & Desberg


Na het succes van All Watchers is er een nieuwe vierdelige spin-off van I.R.$ verschenen bij Le Lombard. In het eerste deel ‘Football Connection’ wordt Larry Max op de hoogte gebracht door een duistere figuur dat ene Aldin, een Bosnische killer, naar Los Angeles komt.

 

Het internationale voetbalcircuit blijkt op alle niveaus besmet te zijn. Zowel spelers als FIFA-bazen worden omgekocht. Wie niet meewerkt wordt door Aldin in koelen bloede afgemaakt.

Max bijt zich vast in deze zaak waar diverse personen in verschillende landen bij betrokken zijn.

 

‘Football Connection’ is een strip vol actie, geweld, afpersing en seks. Zowel uitslagen van voetbalwedstrijden als de stemming over het land dat de volgende wereldkampioenschappen mag organiseren zijn door de maffia reeds op voorhand bekend.

Verder zijn er nog enkele oogverblindende WAG’s ( vrouwen en vriendinnen van spelers) en wordt er geëxperimenteerd met dopingproducten die door de dopinglabs niet op te sporen zijn.

 

Stof genoeg voor Larry Max en zijn collega’s van het Amerikaanse International Revenue Service of I.R.S. om er een spannend avontuur van te maken.

 

Deze albums verschijnen later:

2. WAGS

3. GOAL BUSINESS

4. HET LAATSTE SCHOT

 

ISBN: 9789055818174 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 7,50 - Uitgeverij: Le Lombard