Recensie: De Wraak van Prada - Lauren Weisberger


Tien jaar geleden verscheen het boek 'De duivel draagt Prada', geschreven door de Amerikaanse auteur Lauren Weisberger. Dit boek was meteen een schot in de roos en werd in 2006 succesvol verfilmd als 'The Devil Wears Prada' met Meryl Streep als Miranda Priestly en Anne Hathaway als Andrea Sachs in de hoofdrollen.


DE DUIVEL DRAAGT PRADA
In 'De duivel draagt Prada' wil Andrea Sachs, die juist afgestudeerd is, graag aan de slag als journaliste. Ze gaat zich aanbieden op de redactie van het bekendste modetijdschrift 'Runway' dat uitgegeven wordt door Elias-Clark. Miranda heeft dringend een tweede assistente nodig en Andrea krijgt de kans aan de slag te gaan.

 

Andrea's droom gaat hiermee in vervulling, maar deze droom verandert snel in een nachtmerrie. Miranda vraagt van al haar werknemers het onmogelijke en als ze niet voldoen worden ze zonder mededogen ontslagen. Andrea is het slaafje van Miranda en elke minuut van de dag heeft ze haar nodig.

 

Wanneer Andrea met haar naar een show in Parijs gaat, heeft ze genoeg van haar tirannieke baas. Ze doet iets wat nog geen enkele werknemer heeft aangedurfd : Fuck You roepen tegen Miranda en ontslag nemen.

Voor de fans van 'De Duivel draagt Prada' is er fantastisch nieuws. De duivel is terug! In Augustus is het langverwachte vervolg verschenen met als titel 'De wraak van Prada'.


DE WRAAK VAN PRADA
Er is al acht jaar voorbijgegaan sinds Andrea ontslag nam bij Runway. Na haar ontslag schreef ze voor een huwelijksblog tot ze Emily Charlton, de eerste assistente van Miranda tegen het lijf loopt op een kookcursus.

 

Emily is getrouwd met Miles Everett en is door Miranda ontslagen. Alhoewel de dames vijanden waren van elkaar, worden ze nu de allerbeste vriendinnen. Andrea en Emily starten samen een huwelijkstijdschrift 'The Plunge' dat meteen succesvol wordt.

 

Het gaat Andrea voor de wind. Ze heeft een succesvol tijdschrift en staat op het punt te trouwen met Max Harrison die ook de beste vriend is van Miles, de echtgenoot van Emily. Max is rijk, bezit een media bedrijf en is investeerder van The Plunge.

 

Alhoewel Andrea haar leven terug op rails heeft, is haar zelfvertrouwen nog laag. Dat wordt nog eens ondermijnd op de dag van haar huwelijk. Andrea vindt een geheime brief die haar toekomstige schoonmoeder aan Max geschreven heeft waarin te lezen staat dat ze Andrea niet de perfecte huwelijkspartner vindt voor haar zoon. Ook wordt Andrea nog geplaagd door nachtmerries over Miranda Priestly.


Emily en Andrea worden uitgenodigd voor een gesprek met de advocaat van Elias-Clark. Waarom wilt ze een gesprek? Nu Andrea beslist een nieuw leven op te bouwen, duikt de duivel weer op...

'De Wraak van Prada' werd geschreven door auteur Lauren Weisberger, die woont en werkt in New York. De originele titel is 'Revenge Wears Prada' en is vertaald naar het Nederlands door Sabine Mutsaers.


Auteur Lauren Weisberger werkte nog als assistent bij een bekend modeblad. Haar debuutroman 'De duivel draagt Prada' baseerde ze op haar eigen ervaringen. Daarna verschenen de boeken 'Gossip & Gucci', 'Chanel Chic' en 'Champagne in Chateau Marmont', die regelrechte bestsellers werden.

Het verhaal speelt zich deze keer niet af op kantoor, maar in het dagelijkse leven van Andrea. Een aantal personages keren terug in dit verhaal. Voor de lezers die 'De duivel draagt Prada' niet gelezen hebben, geen probleem. De auteur maakt geregeld terugblikken die voldoende zijn om alles te begrijpen.

 

Voor de fans van Miranda Priestly is er slecht nieuws. Miranda krijgt in dit verhaal maar een kleine rol.  Het verhaal is voorspelbaar, maar daarom niet minder leuk om te lezen. 'De wraak van Prada' zorgt voor urenlang leesplezier en ontspanning!

 

ISBN: 9789022566534 - Paperback - 384 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Boekerij

Klik hier voor meer info