Albums van Jommeke in een nieuw jasje


Woensdag 4 september werd op het stadhuis van Antwerpen de nieuwe lay-out van het 266ste Jommekesalbum ‘Pannenkoeken van Pierenhaar’ onthuld. Na 32 jaar krijgt de cover van de populaire stripheld met het strooien dakje een nieuwe look.

 

In aanwezigheid van o.a. schepen voor Jeugd Nabila Ait Daoud, weduwe Jo Nys, de tekenaars Philippe Delzenne en Gerd Van Loock, uitgever Alexis Dragonetti én Jommeke zelf werd de nieuwe cover van het Jommekesalbum ‘Pannenkoeken van Pierenhaar’ voorgesteld.

 

De eerste editie van het gloednieuwe album is in een glow-in-the-dark cover uitgebracht. Meteen een collector’s item voor de fans! 

“Net zoals dat het geval was met de eerste albums, loopt nu de afbeelding op de cover door”, vertelt uitgever Alexis Dragonetti ons. “Op vraag van onze lezers staat er op de achterzijde van het album een samenvatting van het verhaal te lezen. Ook binnenin zijn er twee nieuwigheden: helemaal achteraan staat nu de albumlijst, helemaal vooraan een korte beschrijving van de hoofdpersonages”.

 

De uitgever besloot de persvoorstelling met de mooie woorden “Jommeke is van gisteren, vandaag en zal ook van morgen zijn!”

 

Enkele opmerkelijke cijfers:

  • Het eerste album van Jommeke ‘Jacht op een voetbal’ verscheen in 1959

  • Wereldwijd worden er jaarlijks zo’n 2,5 miljoen exemplaren verkocht

  • De albums van Jommeke zijn te koop in meer dan 100 landen, in meer dan 60 talen, zelfs in het Chinees

  • Naast de stripverhalen zijn er pockets, luxe-edities en themaboeken verschenen

  • Elk jaar is er een Jommekesdag in Bokrijk, met meer dan 10.000 aanwezigen

 

Jommeke 266 ‘Pannenkoeken van Pierenhaar’ - ISBN: 9789462100466 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 5,50 - Uitgeverij: Ballon Media

 

 

KLIK OP EEN FOTO OM TE VERGROTEN