Recensie: Tegenaanval - Michel Wuyts


Bij uitgeverij Kannibaal is er het boek ‘Tegenaanval’ van VRT-journalist Michel Wuyts verschenen.’Tegenaanval’ is een bundel van 67 columns en anekdotes, genoteerd door de populaire wielercommentator tussen februari 2011 en mei 2013.

 

Michel Wuyts schrijft zoals hij praat: rechttoe, rechtaan met het volle (wieler)hart en omschrijft de dingen zoals ze zijn, zonder de waarheid geweld aan te doen.

 

Zo heeft Wuyts het in zijn boek over o.a. het Merckxiaanse jaar 2011 van Philippe Gilbert, Thomas De Gendt die open bloeit in Parijs-Nice, Tom Boonen die afscheid neemt van de Tour, een vooruitblik op het WK in Firenze, een terugblik op het Herygers klopje op de schouder van Groenendaal en de overtollige kilo’s van Cavendisch in 2011.

 

De auteur gaat ook geen heilige huisjes uit de weg. Zo heeft hij het over het dopinggebruik van Ricco, Amstrong en Ullrich, de ordinaire deal tussen Vinokourov en Kolobnev tijdens de finale van Luik-Bastenaken-Luik en staat Michel even stil bij een vreemde afloop van de Vuelta 2011.

 

‘Tegenaanval’ bevat 67 verhalen die elke wielerliefhebber zullen bekoren. Korte, vaak krachtige verhalen over het wielermilieu. Een boek in handig formaat dat je snel eens ter hand neemt om er enkele verhalen uit te lezen.

 

Michel Wuyts in de tegenaanval tegen de complexe wielerwereld. Zeker lezen!

 

ISBN 978 94 9137 645 0 - Hardcover - 145 blz. - Met leeslintje - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Kannibaal

 

Klik hier voor meer info