Gezien: The Bling Ring in de Siniclub te Sint-Niklaas


‘The Bling Ring’, geregisseerd door Sofia Coppola is de eerste film uit het nieuwe seizoen van de Siniclub. De filmprogrammatie Siniclub is een samenwerking tussen Cultuurcentrum Sint-Niklaas en Siniscoop. Alle films worden vertoond telkens op donderdag om 14u30, op zondag om 11u en op dinsdag om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.


De film vertelt het waargebeurde verhaal van een groep Californische jongeren die in de periode van oktober 2008 tot augustus 2009 inbraken in de villa's van bekende Hollywoodsterren zoals o.a. Orlando Bloom, Paris Hilton en Lindsay Lohan. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door o.a. Emma Watson, Katie Chang en Israel Broussar.

In ‘The Bling Ring’ maken we kennis met vijf rijkeluiskindjes die niets liever doen dan inbreken bij bekende Hollywoodsterren. Het is gemakkelijk op internet te vinden wanneer sterren van huis zijn voor een of andere première of gala-avond. Dan nog hun adres vinden en de vijf kunnen ongestoord aan de slag.

 

Ze nemen echt alles mee: van dure kledij, juwelen, schoenen, geld, drugs tot auto’s. De vijf verwende tieners krijgen er nooit genoeg van en willen steeds meer en meer.

 

Ze maken foto’s van hun gestolen waar en plaatsen die op facebook. Tot op het moment dat een camera beelden maakt van hun inbraak..

 

Regie: Sofia Coppola

Cast: Emma Watson, Leslie Mann, Taissa Farmiga, Erin Daniels, Nina Siemaszko, Israel Broussard, Halston Sage

Genre: Drama, misdaad

Duur: 90 minuten

 

'The Bling Ring', nog te zien in Siniscoop te Sint-Niklaas op zondag 8 september om 11.00u en dinsdag 10 september om 20.00u.

 

Meer info en tickets op www.siniscoop.be 

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via

info@ccsint-niklaas.be


De mening van de Siniclub-kijker:

Na de vertoning van 'The Bling Ring' gaven enkele bezoekers hun mening over de film.

 

"Ik vond het een goede film. Vooral Emma Watson speelde haar rol voortreffelijk. De film toont de gevaren van Google Street en facebook.

Het is een film die ik iedereen wil aanraden. Hopelijk is het voor velen een eye opener. Zich laten meeslepen met vrienden kan zware gevolgen hebben. De film krijgt van mij een 7 op 10."


"Ik ben een grote liefhebber van films met wat achtergrond. De films van de Sinisclub zijn voor mij ideaal. Het aanbod is steeds goed en gevarieerd. Zo heb ik al de films 'Mud', 'Jeune & Jolie' en 'I, Anna' met stip aangeduid.

 

Deze film paste voor mij niet helemaal in het Siniclub-aanbod. Ik vind dat er te veel aandacht geschonken werd aan de inbraken en te weinig aan het proces. 


De volgende Siniclub-film: Mud

De veertienjarige jongens Ellis en Neck leren op een eiland in de Mississippi rivier een man kennen, Mud. De mysterieuze en charismatische Mud heeft een grote tatoeage van een slang, gaat nergens heen zonder zijn gelukshemd en vertelt over de vrouw van zijn leven: Juniper. 


Al snel ontstaat er een hechte vriendschap tussen Mud en Ellis. Maar dan blijkt Mud op de vlucht te zijn voor een bende meedogenloze premiejagers en voor de politie.


met o.a.: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Tye Sheridan, ..
drama (2u10min) – Verenigde Staten (2012)

 

'Mud', op do 12 sept om 14u30 - zo 15 sep om 11u00 en di 17 sep om 20u00 in Siniscoop te Sint-Niklaas.