Paul Ilegems brengt met ‘Encyclopedie van de Friet’ zijn levenswerk uit

-----Kom alles te weten over de Belgische frietkotcultuur------


In Galerie De Zwarte Panter in Antwerpen werd het boek ‘Encyclopedie van de Friet’ van Paul Ilegems voorgesteld. Paul Ilegems is een echte kenner van alles wat te maken heeft met de Belgische frietkotcultuur.

 

‘Encyclopedie van de Friet’ is de opvolger van ‘Frietgeheimen’, het boek dat eveneens bij uitgeverij Artus het licht zag.

 

“Het was mijn uitgever Alexander Jonckx die mij vroeg om een encyclopedie van de friet te schrijven”, vertelde Paul Ilegems, “Alfabetisch, van A tot Z, vindt u alles wat u moet weten over de friet terug. Het is naast een naslagwerk ook een leesboek geworden waarin de lezer de nieuwste informatie vindt over frieten en patatten, hun geschiedenis en onze Belgische frietkotcultuur. Deze werd onlangs door UNESCO tot Immaterieel Cultureel Erfgoed verklaard.”

Uitgever Alexander Jonckx en Paul Ilegems
Uitgever Alexander Jonckx en Paul Ilegems

‘Encyclopedie van de Friet’  is een uniek boek dat hulde brengt aan de Belgische friet, een wereldproduct. Met deze encyclopedie heeft frietauteur Paul Ilegems een belangrijk levenswerk afgeleverd.

 

Uitgeverij Artus zorgt bovendien voor een primeur: op het omslag onder de popeye-eyecatcher staat een QR-code die een onbekend liedje van Jan De Smet laat weerklinken.

‘Frituur, frituur, frituur!’ werd opgenomen in 1993 met de Ludo’s, maar nooit op plaat uitgebracht.

Het liedje is sinds enkele dagen te vinden op YouTube. Want zoals de frieten zingen, zo zingt ook hun encyclopedie.

 

ISBN 9789079048427 - Paperback - 240 blz. - Prijs: € 22,50  – Uitgeverij: Artus