Ubel Zuiderveld schrijft met 'Nationaal Snack Handboek' het ABC voor de smulpaap


Ubel Zuiderveld stelde zijn boek ‘Nationaal Snack Handboek – ABC voor de smulpaap’ voor in Galerie De Zwarte Panter in Antwerpen.

 

De Nederlander kwam naar de Scheldestad om er zijn nieuwste boek voor te stellen. Ubel Zuiderveld (1962) is naast samensteller van het ‘Nationaal Snack Handboek’ ook foodservice-watcher en horecajournalist. Zuiderveld was tien jaar hoofdredacteur van vakblad Snackkoerier. Hij schreef McSucces, het eerste oorspronkelijk Nederlandstalige boek over McDonald's. Ook publiceerde hij het boek Febo, Een Fenomeen over het gelijknamige snackconcern en de automatiek.

Het ‘Nationaal Snack Handboek’ is het lexicon vol hapklare brokken, waarin alle snacks en belangrijke snacktermen alfabetisch zijn gerangschikt.

 

Een boek waarin de nadruk helemaal ligt op de Nederlandse frituurfolklore. Alle frituurlekkernijen passeren de revue. Boerenbrok, Crypto, Playboy, Bekvechters, friet hot in de strot, friket, Lange Lummel, Twinny, Hete Hap, Picaballo, friet open been, Dolle Mina, Krokadil, friet waterfiets, Kirocco, kapsalon, patat paniek, Bon Bami, maar ook de frikandel, de kroket, friet oorlog en het bamiblok. Alle gefrituurde lekkernijen in slagorde bijeen in een overzichtelijk boek op zakformaat.

 

ISBN: 9789081474245 - Paperback - 154 blz. - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Holders UZ Media