Recensie: De Poppendokter - Diane Broeckhoven


Het is de laatste werkdag voor Hendrik Roest, de poppendokter die 42 jaar lang een winkeltje uitbaatte in Amsterdam. Het zal wennen worden voor Hendrik wanneer hij die avond voor het laatst de winkeldeur zal sluiten en zijn winkel voorgoed gesloten zal zijn.

 

Net op die laatste dag komt er een oude dame in de winkel. Ze wil Bärbel kopen, de pop die al decennia lang in zijn winkeltje staat. Hendrik wil alles verkopen behalve Bärbel. Zij is voor geen geld ter wereld te koop.

 

Plots ziet Hendrik dat de dame Esther Levine, het bovenbuurmeisje uit zijn kinderjaren is. Hendrik kan het niet geloven, zovele jaren later ziet hij zijn Joods buurmeisje terug.

 

De toen zevenjarige Esther was tijdens de Tweede Wereldoorlog verdwenen en Hendrik heeft nooit geweten waar Esther verbleef. Sindsdien ontfermde hij zich over haar pop Bärbel. En net op de dag dat de poppendokter zijn winkeltje wil sluiten, ontmoet hij opnieuw zijn jeugdliefde…

‘De Poppendokter’ is een meesterlijk boek, geschreven door Diane Broeckhoven. Een verhaal over vriendschap, geluk en liefde maar ook over pijn, heimwee en verdriet. ‘De Poppendokter’ is een boek dat je in één ruk uitleest en waar je als lezer stil van wordt.

 

Diane Broeckhoven (1946) is auteur en journalist en schreef totnogtoe een oeuvre van bijna dertig boeken bij elkaar, waarvoor ze diverse literaire bekroningen kreeg. De meeste daarvan zijn kinder- en jeugdboeken. De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op literatuur voor volwassenen.

 

Al haar werk voor volwassenen is in het Duits vertaald en kent een groot succes. 'De buitenkant van Meneer Jules' werd reeds in 16 talen vertaald. Als journalist heeft ze zich toegelegd op vaak taboedoorbrekende verhalen over menselijk lief en leed. Ze is moeder van drie volwassen kinderen en heeft zes kleinkinderen.ISBN: 9789460012808 - Paperback - 128 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Vrijdag