Siniclubfilm van de week: DRIFT in Siniscoop


Drift vertelt het verhaal van een man die overmand wordt door verdriet na het verlies van zijn geliefde. Hij ontsnapt aan de realiteit en begint te zwerven.

 

De film toont zijn melancholische tocht door barre, lege landschappen. De waanzin drijft hem tot poëtische maar fysiek pijnlijke rituelen. Langzaam haalt het verleden hem in, en hij verdwijnt.

 Drift is het resultaat van een intense samenwerking tussen regisseur Benny Vandendriessche en performance-kunstenaar Dirk Hendrikx die ook de hoofdrol speelt.

 

Drift is gefilmd in een ruwe intuïtieve stijl. Maar de expressieve beelden van het lichaam van de zwervende man bieden een sterke contemplatieve ervaring.

Regie: Benny Vandendriessche,

Cast: Dirk Hendrikx, Lieve Meeussen, Constantin Cojocaru

Genre: Drama

Duur: 83 minuten

 

'Drift', nog op zondag 19 oktober om 11u en op dinsdag 21 oktober om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.

meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Mr. Van Bogaert uit Belsele vond 'Drift' een mooie film.

 

"Misschien wat een trage maar zeker een diepgaande film", was zijn reactie na afloop.."'Drift' is een mooie Siniclubfilm met uitstekend acteerwerk. Voor mij was Dirk Hendrickx de beste acteur. Ik geef deze film graag 7 op 10."


Ook Vincent De Bruyne vond 'Drift' de maoite waard.

 

"Een prachtige film, gedraait op een mooie locatie en met een sterke cast", was de mening van Vincent.

 

"Het is een film die ik kan aanbevelen aan zij die van de betere film houden. De beste acteur was voor mij Dirk Hendrickx die zijn rol perfect speelde."

 

'Drift' krijgt van Vincent 8 op 10.


Volgende week in de Siniclub:

 

Anni Felici

 

1974, Rome. Guido is een narcistische kunstenaar die deel wilt uitmaken van de hedendaagse avant-garde. Zijn vrouw Serena, die hem ongelooflijk graag ziet, heeft echter problemen met het accepteren van zijn kunst en vooral met de tijd die hij doorbrengt met zijn aantrekkelijke jonge modellen in het atelier.

 

Na tegenvallende kritieken op de vertoning van zijn laatste kunstproject en het vertrek van zijn vrouw en kinderen naar een feministische retraite in Frankrijk, ondergaan hun relatie en Guido's werk een kleine crisis. Hun kinderen, Dario en Paolo, tien en vijf jaar oud, zijn getuigen van hun onweerstaanbare aantrekkingskracht, hun mislukkingen, hun verraad en hun affaires...

Regie: Daniele Luchetti

Cast: Kim Rossi Stuart, Micaela Ramazzotti, Martina Gedeck, Angelique Cavallari, Samuel Garofalo, Pia Engleberth, Benedetta Buccellato

Genre: Drama

Duur: 106 minuten

 

'Anni Felici',  op donderdag 23 oktober om 14u30, op zondag 26 oktober om 11u en op dinsdag 28 oktober om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.