Recensie: Meester Frank en de draak - Moniek Vermeulen


Bij Uitgeverij De Eenhoorn is het boek ‘Meester Frank en de Draak’ van Moniek Vermeulen verschenen.

 

In het boekje maken we kennis met Seppe, een jongetje  die zich niet zo goed in zijn vel voelt. Want Seppe heeft een draak in zijn hoofd en die gooit alles wat in zijn hoofd zit door elkaar. En dat is de reden waarom de jongen geen goede punten behaald op de toetsen.

 

Seppe wordt door de anderen uitgelachen, behalve door meester Frank. Die weet van de problemen van Seppe. Meester Frank heeft een idee om de draak in het hoofd van Seppe te temmen.

Wat is meester Frank van plan?

 

‘Meester Frank en de Draak’ is na ‘Meester Frank is een konijn’ het tweede boek van Moniek Vermeulen rond meester Frank. Dit boek brengt een gevoelig verhaal over het overwinnen van faalangst.

 

‘Meester Frank en de Draak’ is een interessant en leerrijk boekje voor de eerste lezers vanaf 6 jaar. Met prachtige bijhorende illustraties van Florence Wauters.

 

Het boekje ‘Meester Frank en de Draak’bevat een mooi verhaal met een boodschap, Een ideaal geschenk voor de komende feestdagen voor uw (klein)kinderen!


ISBN: 9789058389350 - Hardcover - 32 blz. - Prijs: € 8,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn


Moniek Vermeulen

Moniek Vermeulen is opgegroeid in Sint-Niklaas en woont in Puivelde, Belsele. Ze gaf 25 jaar les in een lagere school. Momenteel werkt ze als zelfstandig auteur, net als haar man Frank Pollet. Ze schrijft vooral prentenboeken, boeken voor eerste lezers en toneelteksten.

 

Haar boeken zijn vertaald in het Deens, Koreaans en Chinees. Het prentenboek Spinnie schittert! is bekroond met een Leespluim van de Maand.

www.moniekvermeulen.be

Florence Wauters

Florence Wauters is opgegroeid in Boechout, waar ze nog steeds woont. Ze studeerde Illustratie aan de KASK in Gent en volgde een lerarenopleiding aan de Academie van Antwerpen.

 

Als afstudeerproject illustreerde ze een bundel kortverhalen uit verre landen. Ze illustreerde al drie boeken voor eerste lezers (De Eenhoorn) en maakte illustraties voor de Leeskriebelreeksvan uitgeverij Averbode. 

www.florencewauters.be