Nieuw album én expo rond De Kat in aanwezigheid van auteur Philippe Geluck


Zaterdag 18 oktober werd het nieuwe Nederlandstalige album ‘De Bijbel volgens De Kat’ voorgesteld in stripwinkel Mekanik in Antwerpen. Philippe Geluck, auteur van De Kat, was aanwezig en signeerde de eerste exemplaren van dit nieuwste album in aanwezigheid van Kamagurka.

 

Tevens loopt er een expo bij Mekanik rond De Kat.  Je kan er op de eerste verdieping diverse tekeningen, zeefdrukken, cartoons en afbeeldingen van De Kat bewonderen.

 

Op een videomuur met 9 schermen worden doorlopend 9 films met 30 scènes vertoond. Daarop ziet de bezoeker 300 manieren waarop De Kat wordt getekend, gebeeldhouwd, geanimeerd, kortom tot stand gebracht.


De Expo rond De Kat loopt nog tot en met 12 november. Zeker de moeite om eens lang te komen!

De Bijbel volgens De Kat

Mocht het ontstaan van de wereld en van de mensheid u nog niet helemaal duidelijk zijn, en als u nog existentiële vragen hebt over God en zijn werk, dan schijnt nu het eeuwige licht. De Kat neemt eindelijk de laatste (eh...) twijfels weg.

 

In De Bijbel volgens De Kat maakt Philippe Geluck de mensheid duidelijk waarom we ons al eeuwen belachelijk maken door oorlogen te voeren, kruisvaarten te organiseren en elkaar uit te moorden. 

 

Dood gaan we tenslotte allemaal. De korte tijd die we hier op aarde doorbrengen kunnen we dus maar beter vrolijk proberen te zijn...

 

Op zijn typische manier neemt duivel-doet-al Philippe Geluck - bekend van radio, televisie en theater - in één adem de mensheid en alle regeltjes van het geloof op d ehak. Gelukkig kregen we van de Heer ook de knipoog die ‘humor’ heet en het vermogen om alles te relativeren…

 

ISBN: 9789462102002 - Softcover - 192 pagina's - Prijs: € 16,95 - Uitgegeven door Blloan, het eigenzinnige striplabel van Ballon Media


Fotospecial: Expo en Boekvoorstelling 'De Bijbel volgens De Kat'