Vriendenboek ~ Een pluim voor mij - Chris Van Dam, Els Froyen en Evelien Dobbelaere


Iedere leerling van de lagere school heeft in zijn boekentas naast zijn schoolspullen wel een poesiealbum of een vriendenboekje zitten. Of zelfs beiden. In een poesie kan je iets schrijven en een tekening maken voor jouw beste vriend(in). En in een vriendenboekje kan je informatie neerschrijven over jezelf: wat je graag eet, lievelingsprogramma’s,….

 

Uitgeverij Abimo heeft in samenwerking met Ketnet en naar een idee van Chris Van Dam, Els Froyer en Evelien Dobbelaere een vriendenboekje uitgebracht met als titel ‘Een pluim voor mij!’. Hierbij hebben ze de twee boeken in elkaar verwerkt.

 

En zoals de titel het zegt ‘Een pluim voor mij!’ is een vriendenboek bedoeld om jouw vriend(in) complimentjes te geven en te zeggen waarom hij of zij een pluim verdient. En welk dier heeft er pluimen? Ja hoor, een kip. De kip staat centraal in dit mooie en frisse vriendenboek.

 

Op de eerste pagina van het vriendenboekje kan je een foto van jezelf kleven en je gegevens invullen. Ook staat er een tekening van een kale kip met rondom veren. Iedereen die in jouw vriendenboek iets schrijft mag een veer inkleuren. Zo krijg je als jouw vriendenboek compleet is een mooie kleurrijke kip.


Als al je gegevens ingevuld zijn, kan je je boek doorgeven aan jouw vrienden, vriendinnen, buren, kennissen, juf, meester of familieleden. Iedereen krijgt vier pagina’s om in te vullen en het boek doet je stilstaan bij de vriendschap die je samen hebt. Hoe heb je elkaar leren kennen? Wat betekent vriendschap voor jou? Wat kunnen jullie goed? Waarmee kan je bij je vriend terecht? Waar is jouw vriend een kei in?

Als je alle vragen beantwoordt hebt, moet je je tekentalenten tonen en een tekening maken van een leuk moment dat je samen hebt gedeeld. Dan moet je nog een opdracht kiezen.

Je hebt de keuze tussen drie opdrachten :

  1. Ik geef je één of meerdere complimentjes

  2. Ik verras je door iets leuks voor jou te doen.

  3. Ik help je zonder dat je het vraagt.

 

Als je het complimentenboekje hebt teruggegeven aan de eigenaar, moet die raden welke opdracht jij voor hem/haar gekozen hebt. Dan nog een pluim inkleuren en jouw naam invullen op de verjaardagskalender achteraan in het boekje en klaar is kees.

 

Zeker het vermelden waard zijn de mooie, leuke en grappige tekeningen van de kippen gemaakt door Eric Bouwens.

 

Met dit mooie vriendenboekbeleeft iedereen veel plezier en kan je vriendschap alleen nog maar hechter worden en kan elke vriend of familielid jou een pluim geven!

 

ISBN:  978-94-6234-078-7 - Hardcover - 128 blz. - Prijs: € 7,50 - Uitgeverij: Abimo