Recensie: Ilse Kookt - 100 makkelijke recepten voor elke dag - Ilse D'hooghe


Bij uitgeverij Lannoo is er met ‘Ilse Kookt’ een interessant en leerrijk kookboek verschenen. Libelle-chef Ilse D’hooge verzamelt in dit boek 100 makkelijke recepten voor elke dag.

 

Ilse heeft haar recepten onderverdeeld per dag van de week. Zo is het op maandag vleesdag, dinsdag is het kipdag, woensdag is zoals voor velen gehaktdag, op donderdag wordt er pasta bereid en vrijdag is het na aloude traditie ook voor Ilse visdag.

 

Elke weekdag ziet er anders uit, want de ene dag heb je wat meer tijd voor te koken, de andere dag heb je helemaal geen tijd voor een maaltijd te bereiden. Per dag kan je kiezen uit een aantal recepten, zo ziet er elke dag van de week er anders maar toch even lekker uit.

Enkele voorbeelden die we terugvinden in ‘Lekker Doordeweeks’: Varkenshaasje met salie, pasta met kip en dragon, gehaktbrood met Luikse stroop, kabeljauw met kruidenkorstje en macaroni-gehaktschotel. Eenvoudig en toch anders, dat zijn de doordeweekse recepten van Ilse.

 

Ilse heeft het weekendkoken onderverdeeld in drie hoofdstukken; ‘Relalex’, ‘Voor zoetekauwen’ en ‘Voor gasten’.

 

  • In het weekend doen de meesten het rustig aan, een wrap met kip, eitjes met kaassaus of aardappelsalade met mosselen en spekjes zijn enkele voorbeelden van Ilse haar favoriete gerechten die ze in het weekend bereidt, al dan niet samen met de kinderen.

  • Desserts vinden we terug in het hoofdstuk ‘Voor zoetekauwen’. Een zelfgemaakte donut, chocolademousse met kattetongen of appelmuffins met kaneel zijn enkele heerlijke desserts uit het boek.

  • Wanneer Ilse voor gasten kookt, mag het iets uitgebreider zijn. In dit hoofdstuk staan unieke en speciale gerechten die net iets meer zijn dan een dagdagelijkse maaltijd. Wat denk van een Sint-Jacobsvruchten met vichyssoise van waterkers, kalkoenrollade met cranberry’s en appelcrumble of hindekroon met grand-veneursaus?

 

Een tip van Ilse: probeert zoveel mogelijk voor te bereiden, zodat je zelf ook kan meegenieten van het bezoek!

Ilse, die naast Libelle-chef ook echtgenote en mama van die kinderen is, zorgt met haar boek ‘Ilse Kookt’ om elke dag een gevarieerde, gezonde en lekkere maaltijd te bereiden. Ilse D’hooge weet steedsaan  haar recepten iets extra’s toe te voegen, zodat elk gerecht net er iets anders uitziet en smaakt.

 

Zowel de Vlaamse keuken als de Zuiderse keuken vinden we terug in het kookboek. Een boek met 100 recepten, met de bereidingswijze zorgvuldig uitgelegd, de ingrediënten voor 4 personen en steeds voorzien van nuttige tips en prachtige foto’s.

Ilse D'hooge is culinair redactrice bij het weekblad Libelle en het maandblad Libelle Lekker!. Ze leerde koken van haar grootmoeder en verzamelde zo een lange lijst heerlijke recepten.

De rubriek 'Ilse kookt' is dagelijks te zien op Libelle tv. Samen met haar man heeft Ilse een eigen vishandel-traiteurzaak, waar ze ook kookworkshops geeft.


ISBN 9789401417839 - Gebonden - 240 pagina’s - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Lannoo