Marieke Van Hooff stelt haar boek 'Barones van Stippeltje' voor in Antwerpen


Zaterdag 18 oktober stelde Marieke van Hooff haar allernieuwste boek ‘Barones van Stippeltje’ voor in het Theater aan de Stroom in Antwerpen.

 

Marieke las op een originele manier een hoofdstuk voor uit haar boek ‘Barones van Stippeltje’,. Ze had voor de gelegenheid zelfs haar tent meegebracht. Iedereen, zowel groot als klein, zat aandachtig te luisteren en te genieten. Marieke Van Hooff kreeg hierbij de hulp van Dieter Troubleyn en David Verbeeck.


Zelfs wanneer Fiefje de kip het moeilijk had om een ei te leggen, danste iedereen in de zaal de eierdans mee. Als slot zong Marieke nog het liedje ‘De Eierdans’, dat je terug vindt op de bijhorende MP3-CD.

 

Nadien werd iedereen uitgenodigd voor een stukje cake, fruitsap en cava van de barones.

‘Barones van Stippeltje’ is het leuk avonturenverhaal over een barones die haar kasteeltje kwijt raakt omdat haar geld op is. Ze kan niet langer in haar kasteel blijven wonen en probeert wanhopig naar een schat te zoeken. Ze krijgt daarvoor de hulp van handige Harry, maar een schat vinden ze niet..

 

Meneer Hapsie heeft het kasteel gekocht om het af te breken en er appartementen op te zetten. Ook wil hij het park met de mooie standbeelden platgooien. Barones van Stippeltje gaat samen met Harry de tuinman, Fiefje de kip en Zabber de hond naar de stad om hulp te zoeken.

 

Onderweg slapen ze in een tent en beleven ze grappige en spannende avonturen. Maar zullen ze er in slagen om de gemene meneer Hapsie tegen te houden? En ziet de barones haar geliefde kasteeltje ooit nog terug?

Bij het boek is een MP3-CD inbegrepen met het verhaal en 11 gloednieuwe liedjes met de stemmen van Anneke van Hooff, Dieter Troubleyn, David Verbeeck,  Marieke van Hooff en met het Kinderkoor Opera Vlaanderen. De liedjes heeft Marieke zelf geschreven.

 

En dat is nog niet alles. Dankzij het boek ‘ Barones van Stippeltje’ ontdek je hoe je een ei moet bakken, wat je moet doen om een bulldozer onklaar te maken en natuurlijk ook hoe je een tent moet opzetten.

 

‘Barones van Stippeltje’ is niet zomaar een boek, het is een swingend voorleesboek boordevol plezier, onverwachte wendingen en betoverende illustraties van Marieke van Ditshuizen. Als extra krijg je bij het boek nog een ganzenbord en een origineel ‘Happertje’.

Marieke Van Hooff is auteur van verschillende prentenboeken zoals ’De Frutsels’, ‘Prinses Eleonora’, ‘Dokter Doppert’ en haar nieuwste boek ‘Barones van Stippeltje’. Daarnaast speelt ze vooral theater, in België en in Engeland. Soms schrijft ze haar eigen toneelstukken. En heel af en toe speelt ze mee in een serie voor TV. Stemmenwerk doet ze ook graag, zowel voor kinderen als voor volwassenen.  

 

‘Barones van Stippeltje’ - ISBN: 978-94-6234-208-8 - Hardcover - 144 blz. - Prijs: € 18,95 - Uitgeverij: Abimo


Fotospecial: Barones van Stippeltje - Marieke Van Hooff