Filmtip:The Loft in Siniscoop in Sint-Niklaas


'The Loft' is een Amerikaanse thriller in een regie van Erik Van Looy naar een origineel scenario van Bart De Pauw, voor de Amerikaanse markt bewerkt door Wesley Strick.

 

Het is de tweede remake van de meest succesvolle Belgische film aller tijden,'Loft' van dezelfde Van Looy uit 2008. 

De hoofdrollen worden vertolkt door Wentworth Miller (de hoofdrolspeler uit Prison Break), Karl Urban, Eric Stonestreet, James Marsden en Matthias Schoenaerts. 

 

Ook deze Amerikaanse versie zal het de komende maanden zeer goed doen in de zalen van Siniscoop. Het publiek was na afloop van de voorstelling zeer tevreden over deze remake van Erik Van Looy.

Het verhaal

 

Vijf getrouwde mannen delen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw.

 

Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom.

 

Al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze oorspronkelijk dachten.

Regie: Erik Van Looy

Cast: Matthias Schoenaerts, James Marsden, Karl Urban, Wentworth, Miller, Rachael Taylor, Isabel Lucas, Eric Stonestreet, Rhona Mitra

Genre: Thriller

 

'The Loft', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker over 'The Loft':

Astrid Van Royen uit Sint-Niklaas vond 'The Loft' een zeer goede film.

 

"'The Loft' is echt een spannende, meeslepende en intrigerende film", zei ze na afloop.

 

"Ik heb voor deze film gekozen omdat het een hoogaangeprezen film is. Eindelijk is de langverwachte Amerikaanse versie van Erik Van Looy te zien in de bioscoop."

 

"Ik kan 'The Loft' zeker aanbevelen. Het is een goede en spannende film met een fantastische James Marsden. Ik geef deze film 9 op 10", aldus Astrid.


Ook Jeroen Ternest uit Sint-Niklaas vond 'The Loft' een spannende film.

 

"'The Loft' is een beklijvende, spannende en intrigerende bioscoopfilm", was zijn mening na afloop van de film.

 

"Ik heb uit het aanbod van Siniscoop voor deze film gekozen omdat ik de langverwachte film van Erik Van Looy zeker wou zien. En het is echt de moeite, 'The Loft' bevat een zeer goed verhaal dat extreem boeiend is."

 

"Voor mij was Karl Urban de beste acteur. Ik geef 'The Loft' een welverdiende 9 op 10."


Karel  Vermeulen uit Bornem is ook een echte cinefiel.

 

"Ik kom naar 'The Loft' kijken om te kunnen vergelijken met de Vlaamse versie", zei hij voor aanvang.

 

Na afloop was Karel opgetogen over de Amerikaanse versie van de film. "'The Loft' is een mooie, spannende en goed gefilmde film", was zijn oordeel.

 

"Ik kan iedereen deze film aanraden. 'The Loft' is echt spannend! Voor mij is Karl Urban als Vincent de beste acteur. Ik geef deze film 8 op 10", aldus Karel uit Bornem.


Dan kregen we nog enkele anonieme reacties:

 

"'The Loft' is een betere en duurde film dan de Vlaamse versie."

 

"Een echte aanrader, 'The Loft' is een sterke remake!"

 

"Een spannende, aangrijpende en meeslepende film. Prachtig werk van Erik Van Looy."

 

"Opnieuw een uitstekende Matthias Schoenaerts in deze versie"