DVD recensie: Grace of Monaco - Oliver Dahan


De Amerikaanse-Franse filmbiografie ’Grace of Monaco’ is gebaseerd op het leven van de Amerikaanse filmactrice Grace Kelly, die haar filmcarrière opgaf voor het sprookjeshuwelijk met prins Reinier III van Monaco.

 

Grace Kelly (Nicole Kidman) heeft in 1956, na haar huwelijk met prins Reinier III (Tim Roth), haar filmcarrière vaarwel gezegd. In Monaco leidt de Amerikaanse een luxe leventje vol glamour en glitter.

 

Zes jaar na haar huwelijk krijgt ze meer en meer heimwee naar de tijd dat ze een wereldberoemde filmster was. Grace haar leven bestaat alleen uit het bijwonen van jetsetfeestjes en wil terug als actrice aan de slag.

Wanneer Alfred Hitchcock haar een filmrol aanbiedt, kan ze niet weigeren.

 

Maar op dat moment dreigt  Monaco zijn soevereiniteit kwijt te raken aan Frankrijk. President Charles De Gaulle geeft Prins Rainier III zes maanden de tijd om zijn belastingswetten te wijzigen.

 

Grace Kelly staat voor een moeilijke keuze: moet ze haar man en gezin bijstaan in deze moeilijke tijden of kiest ze voor het acteren? Prinses Grace kiest uiteindelijk ervoor om haar man te steunen en probeert ze Monaco te redden van een staatsgreep…

‘Grace of Monaco’ werd geregisseerd door Olivier Dahan en toont de kijker het leven van Grace Kelly. Een leven vol glamour en glitter, maar er was ook een keerzijde. De film was tevens de openingsfilm van het Filmfestival van Cannes 2014.   

 

De film kreeg veel negatieve commentaar van de filmcritici, maar het grote publiek kon de film toch enorm smaken. Enkele reacties die we dit voorjaar  noteerden in de bioscoop:

 

  • "Een pakkende en emotionele film"
  • "'Grace of Monaco' is een glamoureuze film met sterke persoonlijkheden en met een politieke inval.”
  • “ De film gaat over het 'echte' leven van Grace, niet over Grace, de actrice."
  • “Een realistische en aangrijpende film"

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Olivier Dahan

Acteurs: Nicole Kidman, Milo Ventimiglia, Tim Roth, Paz Vega, Parker Posey, Frank Langella, Geraldine Somerville

 

EAN: 8713045242657

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 100 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar

 

‘Grace of Monaco’ is uitgebracht door eOne en is op DVD en Blu-ray verkrijgbaar.