Recensie: Code 37 ~ Onbevlekt - Tille Vincent


Bij uitgeverij Lannoo verscheen het tiende boek in de Code 37- serie met als titel ‘Onbevlekt’. De Code 37-boekenreeks is gebaseerd op de gelijknamige vtm-serie. Het verhaal speelt zich af bij de Gentse Sectie Zeden en de boeken zijn geschreven door auteur Tille Vincent.

 

Tille Vincent schrijft boeken in heel wat genres voor kinderen en volwassenen. De Code 37-boekenreeks is haar meest bekende fictiereeks, waarvan er al meer dan 130.000 exemplaren van verkocht zijn.

 

In ‘Onbevlekt’ geniet Hannah van een vakantie in Knokke samen met Koen en de kinderen. De laatste maanden zijn zwaar geweest voor haar, zowel op professioneel als privévlak. Hannah heeft het er moeilijk mee om een perfect evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin. En dit brengt spanningen mee.

 

Tijdens haar vakantie krijgt Hannah een verontrustend telefoontje van gynaecologe Katrien Depierre. Het gaat om de 14-jarige Dina Lehman. Dina is na een verkeersongeval in een coma beland en verblijft nu al zes maanden in het verzorgingstehuis ‘Heuvelrust’.

 

 

Omdat Dina haar gezondheidstoestand zorgwekkend was werd de hulp van een medisch specialist ingeroepen. Maar tijdens het onderzoek bleek er iets anders met Dina aan de hand te zijn. Gynaecologe Katrien Depierre stelde vast dat Dina zwanger is.

 

Het verzorgingstehuis staat in rep en roer. Maar Frans Doornaert, de directeur van ‘Heuvelrust’, wil de zaak geheim houden tot hij zelf meer weet wat er gebeurd is. Maar Katrien Depierre denkt daar anders over en haalt er Hannah Maes van de Gentse Zeden Sectie bij.

 

Amper na twee dagen vakantie keert Hannah terug naar Gent voor deze interessante case.

 

Maar waar moeten Hannah en haar team beginnen zoeken? Was Dina zwanger voor ze het ongeval kreeg? Of moet de dader gezocht worden bij het personeel in ‘Heuvelrust’? En Hannah weet ook niet wat te denken van Dina’s vader. Hij is de leider van de Kerk van Jacob en houdt er vreemde en heel strenge regels op na. Heeft hij iets te maken met de zwangerschap van zijn dochter?

 

Het wordt een bijzondere en delicate case voor Hannah en haar team...

 

De thriller ‘Onbevlekt’ is een mix van romantiek, misdaad en spanning. Een sterk verhaal met een goed plot. Auteur Tille Vincent slaagde er in om van de succesvolle tv serie ook een succesvolle boekenreeks te maken. ‘Onbevlekt’ bevat opnieuw een mysterieuze case vol verassingen.

 

Ook met haar het tiende boek uit de reeks heeft Tille Vincent een uitstekend boek geschreven dat zeker in de smaak zal vallen van alle Code 37-fans!

 

 

Tille Vincent signeert op De Boekenbeurs op 9 en 10 november tussen 14.00 uur en 15.00 uur aan de stand van uitgeverij Lannoo.