Recensie: Hier Waakt Oma - Stefan Boonen


Stefan Boonen schreef met ‘Hier Waakt Oma’ een knotsgek verhaal over een zeer bijzondere oma die met haar tien kleinkinderen een weekendje op reis gaat.

 

Oma gaat voor een weekendje samen met de tien kinderen naar het huis van de Reus in het bos. Het wordt een ongelofelijk, een geweldig maar ook een gevaarlijk avontuur voor de kinderen.

 

Want hun oma is niet zo maar een oma, ze kan praten als een heks, vertelt verhaaltjes over zombies zonder tanden, rijdt met een oude rammelbus tegen 380 km per uur en houdt zelfs van vies eten..

 

Wanneer ze een wandeltocht maken in het bos ontdekken de kinderen een pootafdruk van een boszwijn, klimmen ze samen met hun oma in de bomen, ‘s avonds maken ze een kampvuur en gaan zelfs een ijsje eten bij Helga met de groene tanden...

 

Jammer dat meneer Bordjes ook in het bos woont. Van hem mag bijna niks. Je mag geen lawaai maken en de kinderen mogen alleen op de rechte paadjes blijven, want anders wordt het bos krom, althans toch volgens meneer Bordjes..

 

‘Hier Waakt Oma’  is een zeer leuk boek vol humor en absurde situaties. Een boek dat zeker in de smaak zal vallen bij de jonge lezers.

 

Naast het fantastische verhaal bevat het boek ook prachtige illustraties van striptekenaar Melvin, tekeningen die het verhaal nog levendiger maken.

 

‘Hier Waakt Oma’  is een echte aanrader voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar!

 

Stefan Boonen vertelt uit zijn boek op De Boekenbeurs op 9 november om 13.30 uur in de oranje Zaal. Striptekenaar Melvin zal live enkele scènes uit het boek tekenen.

Meer info op www.boekenbeurs.be

 

ISBN: 9789058389695 - hardcover - 88 blz. - Prijs: € 13,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn