Recensie: Boris krijgt een huisdier - Andrew Joyner


Nadat eerder ‘Boris wil op reis’ is verschenen, ligt er nu met ‘Boris krijgt een huisdier’ het tweede deel uit de Boris-reeks in de winkel.

 

Boris is een varkentje en woont in Knor-dorp. Hij houdt van dieren en heeft thuis al verschillende dieren:  een kat, kippen, een schaap, een eend en nog veel meer.

 

Maar er is één dier dat hij het liefst wil hebben en dat is een varaan. Want een varaan is volgens Boris een te gek dier, maar dat is geen huisdier...Boris krijgt van mama en papa geen varaan, want die heeft giftig spuug en scherpe tanden.

 

Maar Boris heeft een excellent idee. Hij schrijft een brief naar de baas van de varaan in de zoo. Hij vraagt hem of de varaan bij hem thuis op bezoek mag komen.

 

Terwijl Boris wacht op een antwoord, begint hij alvast met de voorbereidingen. Maar zal de varaan op bezoek mogen komen?

Dit kan je allemaal lezen in ‘Boris krijgt een huisdier’ van auteur Andrew Joyner en is vertaald door Aag Vernelen. Het boek is geschikt voor lezers vanaf 6 jaar (leesniveau AVI E3).

Het is een mooi boekje met een harde kaft, met mooie en grappige tekeningen. Het verhaal staat meestal in tekstballonnetjes bij de tekeningen, zodat het er uitziet als een strip.

 

Maar ‘Boris krijgt een huisdier’ is meer dan een verhaal alleen. Het is een lees-, speel- en doeboek. Als je het verhaal gelezen hebt kan je spelen met Boris. Aan de hand van vraagjes die je moet oplossen, kan je zien of je alles goed begrepen hebt.

 

Dan is het knutseltijd. Want je kan samen met Boris een hagedis maken. Weet je niet hoe je een hagedis kan maken? Geen paniek, Boris legt je alles stap voor stap uit.

 

Als je houdt van een razend spannend en vooral een grappig verhaal en nog veel meer, dan is ‘Boris krijgt een huisdier’ zeker iets voor jou!

 

ISBN:  978-94-6234-206-4 - 75 blz. - Hardcover -  AVI-niveau: E3 - Prijs: € 8,95 - Uitgeverij: Abimo