Siniclubfilm van de week: A Thousand Times Goodnight in Siniscoop


'A Thousand Times Goodnight' is een Ierse - Noorse film geregisseerd door Erik Poppe met in de hoofdrollen Juliette Binoche , Nikolaj Coster-Waldau, Maria Doyle Kennedy , Larry Mullen Jr en Mads Ousdal.

 

 

Rebecca behoort tot 's werelds beste oorlogfotografen. Wanneer haar echtgenoot erop staat dat ze stopt met haar gevaarlijke leven ontstaat er een emotionele situatie. Hij en hun jonge dochters hebben Rebecca nodig, die echter op haar beurt zowel van haar familie als van haar werk houdt.

Regie: Erik Poppe

Cast: Nikolaj Coster-Waldau, Juliette Binoche, Maria Doyle Kennedy, Eve Macklin, Lauryn Canny, Larry Mullen Jr., Denise McCormack

Duur: 117 minuten

 

'A Thousand Times Goodnight', nog op zondag 12 oktober 2014 om 11u en op dinsdag 14 oktober 2014 om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Linda Cottens uit Beveren vond 'A Thousand Times Good Night' een zeer goede film.

 

"Een aangrijpende, actuele film om over na te denken", zei ze na afloop.

 

"Ik kan iedereen deze fantastische siniclubfilm aanraden.  De beste actrice uit de film is voor mij Juliette Binoche in de rol van Rebecca, zij is de spilfiguur in deze film. "

 

"'A Thousand Times Good Night' krijgt van mij 9 op 10", aldus Linda uit Beveren.


Ook Raymond vond 'A Thousand Times Good Night' een aangrijpende film.

 

"Een perfecte Siniclubfilm", wist hij ons te vertellen, "Een film met een goed verhaal, mooie beelden en een fantastische cast."

 

"Ik kan iedere filmliefhebber zeker deze film aanraden. Kom naar Siniscoop, nu zondag of dinsdag en je zult een pareltje van een film zien!", aldus de enthousiste Raymond.

 

'A Thousand Times Good Night' kreeg van Raymond een 9,5 op 10.

 

 


Volgende week in de Siniclub:

 

DRIFT

 

Drift vertelt het verhaal van een man die overmand wordt door verdriet na het verlies van zijn geliefde. Hij ontsnapt aan de realiteit en begint te zwerven.

 

De film toont zijn melancholische tocht door barre, lege landschappen. De waanzin drijft hem tot poëtische maar fysiek pijnlijke rituelen. Langzaam haalt het verleden hem in, en hij verdwijnt.

 

Drift is het resultaat van een intense samenwerking tussen regisseur Benny Vandendriessche en performance-kunstenaar Dirk Hendrikx die ook de hoofdrol speelt. Drift is gefilmd in een ruwe intuïtieve stijl. Maar de expressieve beelden van het lichaam van de zwervende man bieden een sterke contemplatieve ervaring.

Regie: Benny Vandendriessche,

Cast: Dirk Hendrikx, Lieve Meeussen, Constantin Cojocaru

Genre: Drama

Duur: 83 minuten

 

'Drift', op donderdag 16 oktober om 14u30, op zondag 19 oktober om 11u en op dinsdag 21 oktober om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.