Siniclubfilm van de week: Boyhood in Siniscoop


Een uniek project dat zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Richard Linklater vertelt met BOYHOOD een intiem verhaal van epische omvang. Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt Richard Linklater met BOYHOOD tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van Mason.

 

In een ontroerend coming-of-age verhaal zien we Mason voor onze ogen op het scherm opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha en hun gescheiden ouders. Terwijl de jaren voorbij ...

Regie: Richard Linklater

Cast: Patricia Arquette, Ethan Hawke, Ellar Coltrane, Tamara Jolaine, Nick Krause, Evie Thompson, Savannah Welch

Genre: Drama

Duur: 163 minuten

 

'Boyhood', nog op zondag 5 oktober 2014 om 11u en op dinsdag 7 oktober 2014 om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

"'Boyhood' is een heerlijk film. Een lange film, meer dan twee en een half uur, maar niet langdradig of verzocht", zei Robby Maes na afloop van de Siniclubfilm van de week.

 

"Ik heb voor deze film gekozen omwille van de goede kritieken die ik las", vertelde Robby, "Het is een mooie film. Eerlijke cinema zonder 'effects'. Beslist een aanrader!"

 

Robby geeft 'Boyhood' 9 op 10.


Rita Steens uit Waasmunster vond 'Boyhood' een mooie en aangrijpende film.

 

"Ik heb voor deze film gekozen op aanraden van mijn zus", aldus Rita, "'Boyhood' is een psychologische, ontroerende en omvattende bioscoopfilm."

 

"De beste acteur uit de film was voor mij Ellar Coltrane, die schitterde als Mason. 'Boyhood' krijgt van mij een 9 op 10."


"'Boyhood' is een film die doet nadenken over het leven. Zowel dat van jou als van anderen", zei Kenny Cogen uit Sint-Niklaas.

 

"Ik kan de film omschrijven als een bijzondere, educatieve en mindblowing film. Ik kan 'Boyhood' zeker aanraden, ik ken een aantal mensen die deze film zeker moeten zien", vertelde Kenny.

 

"Ik heb uit het aanbod van Siniscoop voor 'Boyhood' gekozen omdat ik van diversiteit hou. En deze film was weer eens iets anders."

 

"De beste acteur was voor mij Ella Coltrane en ik geef 'Boyhood' 8 op 10."


Ook Arno Gorissen uit Bornem vond 'Boyhood' een zeer goede film.

 

"Een film met een goed verhaal en zeer interessante personages", was de mening van Arno.

 

"'Boyhood' is niet die typische Hollywoodfilm, wat ik aangenaam vind. Het is een film met een verhaal dat iedereen kan aanspreken, ik kan hem in elk geval iedereen aanraden."

 

"De beste acteur vond ik Ethan Hawke en de film krijgt van mij 9 op 10", aldus Arno uit Bornem.


Lydia Lombaert uit Sint-Niklaas vond 'Boyhood' een ontroerende film.

 

"Een mooie, heftige en herkenbare film", was haar reactie na afloop.

 

"Ik heb voor deze film gekozen om de manier waarop de film gerealiseerd werd. De acteurs hebben er twaalf jaar aan gewerkt!"

 

"'Boyhood' is zeker aanrader, gewoonweg omwille van de realiteitszin. Ik zag een schitterende Patricia Arquette als de moeder van Mason. Ik geef deze film 9 op 10."


Carla Geens uit Waasmunster vond 'Boyhood' een realistische film.

 

"Ik heb voor deze film gekozen omdat ik zelf een zoon en vier kleinzonen groot bracht. Ik zou deze film vooral aan ouders willen aanraden", zei Carla.

 

"De beste acteur vond ik Ethan Hawke als de biologische vader. 'Boyhood' krijgt van mij 8 op 10", vertelde Carla uit Waasmunster.


Volgende week in de Siniclub:

 

A Thousand Times Goodnight

 

Rebecca behoort tot 's werelds beste oorlogfotografen. Wanneer haar echtgenoot erop staat dat ze stopt met haar gevaarlijke leven ontstaat er een emotionele situatie. Hij en hun jonge dochters hebben Rebecca nodig, die echter op haar beurt zowel van haar familie als van haar werk houdt.

 

Regie: Erik Poppe

Cast: Nikolaj Coster-Waldau, Juliette Binoche, Maria Doyle Kennedy, Eve Macklin, Lauryn Canny, Larry Mullen Jr., Denise McCormack

Duur: 117 minuten

 

'A Thousand Times Goodnight', op 9 oktober 2014 om 14u30, op zondag 12 oktober 2014 om 11u en op dinsdag 14 oktober 2014 om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.