DVD recensie: Sinterklaas en de Pepernoten Chaos - Martijn van Nellestijn


Vorig jaar kwam de film ‘Sinterklaas en de Pepernoten Chaos’ uit in de bioscoop. Nu is deze succesvolle Sinterklaasfilm op dvd verkrijgbaar.

 

‘Sinterklaas en de Pepernoten Chaos’ is reeds het vijfde deel uit de succesreeks met onder andere Tony Neef, Bert Kuizenga, Gerard Joling, Willeke Alberti, Pamela Teves, Patty Brard en de meidengroep Lisa, Amy en Shelly in de hoofdrollen.

 

Het verhaal

Brutus Brein (Tony Neef) is een niet zo succesvol zakenman wiens bedrijf bijna failliet is. Brutus merkt op de Sinterklaas zowat de enige man is die niet door de economische crisis getroffen wordt. Hij probeert producten aan de goedheiligman te verkopen om zo zijn schulden te kunnen betalen.

Maar Sinterklaas heeft helemaal geen interesse in de spullen van Brutus Brein. De gemene Brutus heeft echter een plan: hij gaat samen met zijn moeder Dr. Brein (Pamela Teves) en haar handlangers Joris en Boris (Martijn van Nellestijn en Richard de Ruijter) Sinterklaas beroven en zo het nodige geld verzamelen om zijn schulden af te betalen.

 

Wanneer op het Kasteel van Sinterklaas een cupcakewedstrijd aan de gang is, worden alle miljoenmiljard pepernoten en een hele boel geschenken gestolen. Niemand heeft de bandieten gezien, behalve de twee kinderen Milan en Eva (Jorrit Wegman en Fleur du Pré).

Milan en Eva hebben de plannen van Brutus onderschept en de kinderen doen er alles aan om Sinterklaas in te lichten. Ze komen terecht in een spannende race tegen de klok om het Sinterklaasfeest te redden…

 

‘Sinterklaas en de Pepernoten Chaos’ is opnieuw een leuke en vooral spannende Sinterklaasfilm. De regie is ook voor deze vijfde Sinterklaasfilm in handen van de bekende Nederlandse regisseur Martijn van Nellestijn. Naast de film bevat de dvd talrijke extra’s waaronder enkele videoclips.  

 

Nu Sinterklaas bijna in het land is, is deze dvd een ideaal geschenk voor de (klein)kinderen.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Martijn van Nellestijn

Acteurs: Tony Neef, Bert Kuizenga, Gerard Joling, Willeke Alberti, Pamela Teves, Patty Brard, de meidengroep Lisa, Amy en Shelly

 

EAN: 8713045242640

Taal: Nederlands

Speelduur: 75 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Achter de Schermen bij Joris en Boris en de Spaanse Dans;Bloopers;Videoclips: Gerard Joling 'Pepernoten Chaos' & Lisa Amy en Shelley 'Al Mijn Vrienden'

Leeftijdsindicatie: alle leeftijden

 

‘Sinterklaas en de Pepernoten Chaos’ is uitgebracht door eOne en is op DVD verkrijgbaar.