Hubert van Lier stelt zijn nieuw boek 'De Straffelozen' voor in Antwerpen


Zaterdag 18 oktober stelde Hubert van Lier zijn nieuw boek ‘De Straffelozen’ voor in Antwerpen. De inleiding gebeurde door Prof.dr.Rik Pinxten, die vol lof was over ‘De Straffelozen’. “In Vlaanderen zijn er niet veel die een ‘cliffhanger’ kunnen schrijven. Met ‘De Straffelozen’ heeft Hubert van Lier dat zeker gedaan”, aldus Pinxten.

 

Nadien ging Tin Vankerkom van het literaire tijdschrift Gierik in gesprek met de auteur over dit opmerkelijk boek. ‘De Straffelozen’ is spannende boek op historische feiten gebaseerd en heeft zijn wortels in de Tweede Wereldoorlog, die volgend jaar 70 jaar voorbij is.

Het verhaal

Wanneer Frederica Molsen tijdens het joggen een mobiele telefoon aan het Galgenweel in Antwerpen vindt, belt ze bij haar thuiskomst iemand uit de naamlijst op. Zonder het te

beseffen komt ze in een netwerk terecht dat van uit de tweede wereldoorlog naar een neonazistische motorbende in het huidige Antwerpen verwijst.

 

Molsen roept uiteindelijk Robbe Tjerk een vriend en onder-zoeksjournalist ter hulp. Deze laatste ontmoet de geheimzinnige figuur Heidi Palt. Tjerk en Molsen moeten op commissaris Jasmine Traay beroep doen om hen te beschermen.

 

In het Duitse Bondsparlement gaf gewezen rijkskanselier Kohl toe weet te hebben over verborgen financieringen. Familie van oud SS’ers deinzen niet terug om geweld te gebruiken bij het zoeken naar deze geheime Zwitserse rekening. Nu Kohl zijn memoires publiceert, wint dit boek nog aan actualiteit.

'De Straffelozen' is de achtste misdaadroman van Hubert van Lier. Hubert stichtte samen met Leo Geerts de Schrijversacademie en was van 1990 tot 1997 hoofdredacteur van Deus ex Machina. Hij is ere-voorzitter van de VVL.

 

Eerder verschenen van hem: Voltaire en de zaak Chemalo, Voltaire en de Europese Unie, Voltaire en de Vodkawraak, Voltaire en de Chinese connectie, Antwerpen Groenplaats, De Lange Wapper en de dode vrouw en de van Goghcombine.

 

ISBN: 978-9-079-04843-4 - Paperback - 280 blz. - Prijs: € 17,95 - Uitgeverij: Artus


Foto's: Boekvoorstelling 'De Straffelozen' van Hubert van Lier