Siniclubfilm van de week: Anni Felici in Siniscoop


1974, Rome. Guido is een narcistische kunstenaar die deel wilt uitmaken van de hedendaagse avant-garde. Zijn vrouw Serena, die hem ongelooflijk graag ziet, heeft echter problemen met het accepteren van zijn kunst en vooral met de tijd die hij doorbrengt met zijn aantrekkelijke jonge modellen in het atelier.

 

Na tegenvallende kritieken op de vertoning van zijn laatste kunstproject en het vertrek van zijn vrouw en kinderen naar een feministische retraite in Frankrijk, ondergaan hun relatie en Guido's werk een kleine crisis. 

Hun kinderen, Dario en Paolo, tien en vijf jaar oud, zijn getuigen van hun onweerstaanbare aantrekkingskracht, hun mislukkingen, hun verraad en hun affaires...

Regie: Daniele Luchetti

Cast: Kim Rossi Stuart, Micaela Ramazzotti, Martina Gedeck, Angelique Cavallari, Samuel Garofalo, Pia Engleberth, Benedetta Buccellato

Genre: Drama

Duur: 106 minuten

 

'Anni Felici',  nog op zondag 26 oktober om 11u en op dinsdag 28 oktober om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be

 

De mening van de kijker:

Bea Neerinckx uit Sint-Pauwels vond 'Anni Felici'  een boeiende film.

 

"'Anni Felici'  is een  mooie film over creativiteit, relaties en opvoeding. De film lijkt eerder oppervlakkig, maar heeft toch diepgang.", wist ze ons te vertellen na afloop.

 

"Ik heb voor deze film gekozen omdat ik hou van Italiaanse films."

 

'Anni Felici'  krijgt van Bea 8 op 10.


Odette Van Bogaert uit Belsele van de Siniclubfilm van de week een mooie film.

 

"'Anni Felici'  is een natuurlijke, mooie en reële film. Ik geef deze film 8 op 10", aldus Odette.


Bart D'haen uit Lokeren:  "'Anni Felici' is goede film met een leuk, Italiaanse familieverhaal."

 

"Ik heb voor deze Siniclubfilm gekozen omwille van het originele verhaal. En ik kan 'Anni Felici' zeker aanraden, het is een visueel sterke film met goede acteerprestaties."

 

"De beste actrice was voor mij Micaela Ramazzotti, die schitterde in haar rol als Serena. 'Anni Felici'  krijgt van mij 7 op 10", aldus Bart.


Ook Jenny Denaert uit Lokeren was tevreden over de film.

 

"Een mooie, speciale film", was haar mening, "'Anni Felici'  is een typische Italiaanse film over botsende gevoelens."

 

"Ik hou van Italiaanse films en daarom heb ik voor deze film gekozen. Ik kan iedereen 'Anni Felici'  aanraden, het is een mooie en ontspannende film die ik graag 8 op 10 geef."


Hilde Van De Vijver en Rita Audenaert uit Sint-Niklaas vonden 'Anni Felici'  een mooie maar soms wat trage film.

 

"Het is een film met een actueel en aangrijpend verhaal", vertelden beide dames, "met een uitstekende Micaela Ramazzotti als Serena, de vrouw van de kunstenaar."

 

Hilde en Rita geven de Siniclubfilm van de week  7 op 10.


Volgende week in de Siniclub:

 

BEGIN AGAIN

 

BEGIN AGAIN vertelt het verhaal van Dan die ten einde raad is na zijn ontslag als top muziek producent. Wanneer hij Gretta hoort zingen op een East Village podium, raakt hij geïnspireerd. De getalenteerde Britse singer-songwriter maakt eveneens een moeilijke periode door. Samen slaan ze de handen in elkaar om muziek te maken en wagen ze zich aan een nieuw begin...

 

Regie: John Carney

Cast: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld, Catherine Keener, Mos Def, Aya Cash, James Corden

Genre: Komedie, drama,

Duur: 104 minuten

 

'Begin Again',  op donderdag 30 oktober 2014 om 14u30, op zondag 2 november om 11u en dinsdag 4 november om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.