Recensie: Taalvoutjes - Het boek - 2


Iedereen maakt wel eens taalfoutjes, spelfoutjes of communicatiefoutjes. Ook bedrijven en de media kunnen er wat van en soms met hilarische resultaten. Inger Hollebeek en Vellah Bogle verzamelen al enkele jaren de meest gekke en hilarische taalmissers en richtten in 2012 de facebookpagina www.facebook.com/taalvoutjes op.

 

De facebookpagina werd al snel een hype en heeft op dit ogenblik meer dan 377.000 vind-ik- leuks, op Twitter hebben ze meer dan 14.000 volgers, er is ook een eigen App en sinds kort is het tweede Taalvoutjes boek te koop.

 

‘Taalvoutjes 2’ bevat opnieuw een selectie foto’s van grappige taalfouten uit Vlaanderen en Nederland. In de supermarkt, in de krant of in advertenties, werkelijk overal kom je taalfouten tegen. Inge en Vellah zoeken niet alleen naar taalfouten, beide dames krijgen de hulp van meer dan 370.000 enthousiaste mensen die fouten spotten in winkels, op verkeersborden, in kranten,... Dat is ook het succes van hun facebookpagina, mensen kunnen er dagelijks nieuwe ‘taalvouten’ terugvinden of er zelf aan toevoegen.

 

Verder bevat het boek enkele columns van bekende Nederlanders en Vlamingen, een portie ‘faaltaal’ en kon je alles te weten over ‘lelijke woorden’!

 

‘Taalvoutjes 2’ zal zeker het succes van het eerste boek, meer dan 17.000 verkochte exemplaren, evenaren. Het is een boek met de meest grappige taalmissers die je kan bedenken. Veel gehoorde versprekingen en hilarische verschrijvingen die worden voorzien van humoristische commentaar.

 

‘Taalvoutjes 2’, een boekje, leuk om te hebben of te krijgen!

Meer info op www.taalvoutjes.nl , de Facebookpagina en volg Taalvoutjes op Twitter! (@taalvoutjes)

 

ISBN : 9789059085718 - paperback - 180 blz. - Prijs: € 12,95 - Uitgeverij: Davidsfonds

 

Enkele voorbeelden van Taalvoutjes uit het tweede boek:

Foto's: Taalvoutjes