DVD recensie: Koemba - Anthony Silverston


De succesvolle bioscoopfilm ‘Koemba’ is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray in een 2D en 3D versie met gratis 3D brillen. De dvd en blu-ray bevat naast een Vlaamse een Nederlandse en Engelse versie.

 

Het verhaal

 

In een afgeschermd gebied bij een waterbron wordt een kleine zebra geboren. Het is Koemba, een zebra die maar de helft van zijn strepen heeft.

 

De kleine Koemba wordt door de ander zebra’s uitgesloten want zij geloven dat een zebra zonder strepen een slecht voorteken is. En wanneer ze te maken krijgen met een uitzonderlijke droogte wordt Koemba als de schuldige aangewezen.

Koemba voelt zich schuldig en uitgesloten en gaat op zoek naar de beroemde waterput om de kudde van de uitdroging te redden. Op zijn weg naar de legendarische waterbron krijgt hij het gezelschap van de struisvogel Bradley en de waterbuffel Mama V. Het wordt een onvergetelijke tocht voor Koemba en zijn vrienden.

 

Koemba hoopt de andere zebra’s van de droogte te redden en zo eindelijk als een volwaardige zebra door het leven te gaan. Of dat lukt kunt u zien in dit geweldig avontuur voor zowel jong als oud.

‘Koemba’ is na ‘Zambia - De Verborgen Vogelstad’ de tweede animatiefilm van de Zuid-Afrikaanse animatiestudio Triggerfish. De film bevat een grappig en spannend verhaal met de hartverwarmende Koemba in de hoofdrol.

 

De Vlaamse versie wordt ingesproken door o.a. Rueben de Boel, Philippe Bernaerts, Ivan Pecnik, Mathias Sercu, David Davids en Marc Peeters.

 

De originele, Engelse stemmencast bestaat uit Jake T. Austin, Steve Buscemi, Loretta Devine, Laurence Fishburne, Richard E. Grant, Anika Noni Rose, AnnaSophia Robb, Catherine Tate, Liam Neeson en Charles Adler.

 

De Nederlandse versie wordt ingesproken door o.a. Maikel Nieuwenhuis, Marijn Klaver, Marc Nochem, Frans Limburg en Simon Zwiers.

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Anthony Silverston  

EAN: 8713045242671

Taal: Engels, Nederlands en Vlaams met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 82 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 6 jaar

 

‘Koemba’ is uitgebracht door eOne en is zowel op DVD als op Blu-ray in 2D en 3D verkrijgbaar.