DVD recensie: Meet me in Venice - Eddy Terstall


In ‘Meet me in Venice’ reist de Nederlandse Liza (Roberta Petzoldt) naar Venetië om haar Italiaanse vader Mauro (Beppe Costa) te ontmoeten.

 

Ze heeft haar vader nooit echt  gekend, Mauro scheidde van haar moeder en vertrok naar Italië wanneer zijn dochter drie jaar oud was. Liza neemt een videoboodschap op voor haar zoontje en vertelt het hele verhaal van de ontmoeting met haar vader.

 

De ontmoeting tussen de vader en dochter is eerder ongemakkelijk. Mauro vertelt graag verhalen en wil zijn dochter meenemen op een muzikale tocht. Lisa zou liever gewoon in Venetië blijven. Samen vertrekken ze langs de Oriënt Express route, die zal eindigen in Istanbul.

Tijdens hun trip leren ze elkaar beter kennen, ze ontdekken dat ze meer overeenkomsten te hebben dan ze aanvankelijk dachten en hun band wordt steeds sterker. Wanneer ze in Turkije aankomen, ontdekt Liza waarom haar vader na al die tijd contact met haar zocht…

 

‘Meet Me In Venice’ is de eerste Engelstalige film van Eddy Terstall, regisseur van o.a. ‘De boekverfilming’, ‘Rent-a-friend’ en het met meerdere Gouden Kalveren bekroonde ‘Simon’. Terstall schreef samen met Erik Wünsch het scenario.

‘Meet Me In Venice’ is een niet alledaagse film, het bevat een origineel verhaal maar komt nogal traag op gang. De regisseur weet een speciale sfeer te creëren en verder bevat de film nog prachtige beelden en mooie muzikale intermezzo's.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5051083112642

Regisseur: Eddy Terstall

Acteurs: Roberta Petzoldt, Beppe Costa, Nikola Rakocevic

Duur: 90 minuten

Taal: Engels en Nederlands

Ondertiteling: Nederlands en Engels

Beeldformaat: 16:9 - 2.35:1

Audio: Dolby Digital 2.0 - Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

 

‘Meet me in Venice’ is uitgebracht door TwinPics en is verkrijgbaar op dvd