DVD recensie: 99 Homes - Ramin Bahrani


Dennis Nash (Andrew Garfield) is een werkloze bouwvakker die samenwoont met zijn 9-jarig zoontje Connor (Noah Lomax) en zijn moeder Lynn (Laura Dern). Ze worden door de vastgoedmakelaar Rick Carver ( Michael Shannon) het huis uitgezet omdat ze de lening niet kunnen terugbetalen aan de bank.

 

Carver is een keiharde en machtige makelaar die samen met de politie en verhuizers zomaar mensen op straat zet. Dennis protesteert omdat hij beroep heeft aangetekend op de rechtbank en 30 dagen de tijd kreeg om voor een oplossing te zorgen.

Maar Rick Carver is onverbiddelijk, de familie Nash wordt op straat gezet. Het huis is vanaf nu eigendom van de bank en ze krijgen 2 minuten de tijd om wat persoonlijke spullen mee te nemen. Dennis, Lynn en Connor zien vanop de stoep lijdzaam hoe hun huis wordt leeggehaald.

De familie gaat  naar een motel in de buurt waar ze noodgedwongen tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt moeten leven. Dennis Nash is razend op de makelaar en wanneer hij hem opzoekt, krijgt hij, tot zijn eigen verbazing, een job aangeboden door Carver.

 

De werkloze Nash heeft niet veel keus, hij wil zo snel mogelijk het ouderlijk terug kopen en gaat aan de slag voor de vastgoedmakelaar. Dennis Nash is bereid om alles te doen voor Rick Carver, echter zonder dat zijn familie dat weet.

Al snel gaat Nash zelf aanbellen bij de volgende slachtoffers om de mensen op straat te zetten…

‘99 Homes’ is een zeer goede thriller met een origineel verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, waarin een uitstekende Michael Shannon de hoofdrol vertolkt.

 

Deze film schetst een realistisch beeld van wat er gebeurd is na 2008, de economische crisis en diens gevolgen. Vele mensen in Amerika en in Europa konden hun leningen niet meer betalen, met alle gevolgen van dien.

 

‘99 Homes’ is een film die je meteen naar de keel grijpt en spannend blijft tot het einde. Deze ijzersterke thriller van regisseur Ramin Bahrani is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8715664118115

Regisseur: Ramin Bahrani

Acteurs: Andrew Garfield , Michael Shannon, Laura Dern , Clancy Brown , Tim Guinee

Duur: 112 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘'99 Homes' is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray