DVD recensie: Terug naar morgen - Lukas Bossut


‘Terug naar morgen’ is een romantisch drama met een vleugje science-fiction van regisseur  Lukas Bossuyt.

 

Leuven, het jaar 2040. De bekende wetenschapper professor Viktor (Koen De Graeve) en zijn assistent Titus (Robrecht Vanden Thoren) hebben een manier gevonden om e-mails naar het verleden te versturen. Een ongelofelijke ontdekking en de twee weten met hun geluk geen blijf. Ze voelen de koning te rijk en willen dankzij hun uitvinding het verleden veranderen.

 

Bij wijze van test laten ze een glasraam van Karen Vermeren begraven om het 25 jaar later terug op te graven. Ook de uitslag van de ‘Schijt je rijk’-wedstrijd wordt via e-mail terug in de tijd verstuurd.

Omdanks het feit dat het een fantastische uitvinding is, wil Viktor er mee ophouden. Hij is bang voor de kettingreactie dat deze uitvinding teweeg zal brengen. Maar Titus denkt dar anders over, hij hoopt met de ontdekking miljoenen mensenlevens te redden en zo wereldberoemd te worden. Viktor komt echter niet terug op zijn beslissing en stopt het experiment.

Toch wil Viktor zijn uitvinding nog eenmaal gebruiken om zijn verleden en dat van zijn vriendin Lena (Karina Smulders), die bij een tragisch auto-ongeval al sinds haar jeugd verlamd is, te veranderen. Maar de professor ontdekt dat het verleden wijzigen ook gevolgen heeft voor de toekomst…

‘Terug naar morgen’ is het ijzersterke regisseursdebuut voor Lukas Bossut, die ook het verhaal geschreven heeft. Het is een aangrijpende feel good film met goede acteurs zoals Koen De Graeve, Robrecht Vanden Thoren,  Matteo Simoni, Bart Hollanders, Karina Smulders en Charlotte-Anne Bogaerts.

 

‘Terug naar morgen’ is een goede film over de liefde, het lot, toeval,geluk en het Casimireffect....De film si verkrijgbaar op dvd.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8715664117156

Regisseur: Lukas Bossuyt

Acteurs: o.a. Matteo Simoni, Koen De Graeve, Robrecht Vanden Thoren, Karina Smulders

 

Duur: 85 minuten

Taal: Nederlands

Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Beeldformaat: 16:9 - 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Terug naar morgen is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd