DVD recensie: Les Comabattants - Thomas Cailley


De jonge Arnaud werkt samen met zijn broer in hun timmerbedrijf. Hij ontmoet toevallig Madeleine tijdens een introductiedag van het leger, waar ze tegen elkaar moeten vechten.

Madeleine is getraind en laat direct zien uit welk hout ze gesneden is. Ze verslaat Arnaud met gemak.

 

Wanneer Madeleines ouders een badhuisje willen laten installeren naast hun zwembad, wordt er beroep gedaan op het timmerbedrijf van Arnaud.

 

Zo leren de twee elkaar beter kennen. Arnaud leert al snel dat Madeleine een stoere en scherpe vrouw is, met een en al ingehouden spanning en een vat vol onheilsvisioenen. Madeleine bereidt zich voor op het einde van de wereld: ze vecht, loopt, zwemt en dwingt zichzelf tot het uiterste.

De twee groeien naar elkaar toe wanneer ze een opleiding volgen van de Franse landmacht. Tijdens de opleiding vluchten ze weg van de groep en willen samen overleven…

 

'Les Combattants' is een Franse romantische film uit 2014 onder regie van Thomas Cailley. De film maakte tijdens het Filmfestival van Cannes 2014 deel uit van de sessie Quinzaine des Réalisateurs waar hij verscheidende prijzen won.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5051083099424

Regisseur: Thomas Cailley

Acteurs: Adèle Haenel, Kévin Azaïs, Antoine Laurent, Brigitte Roüan, William Lebghil, Thibaut Berducat, Nicolas Wanczycki, Frédéric Pellegeay, Steve Tientcheu, Franc Bruneau, Maxime Mège, Clément Allemand, Barbara Ayse, Coumba Seck

 

Duur: 98 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 1.85:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra: "Paris-Shanghaï", kortfilm van Thomas Caillez (2011 - 25'), trailer

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar

 

‘Les Combattants’ is uitgebracht door TwinPics en is verkrijgbaar op dvd.