DVD recensie: Der Staat Gegen Fritz Bauer - Lars Kraum


De film ‘Der Staat gegen Fritz Bauer’ is een historisch drama met een schitterende Burghart Klaußner in de hoofdrol.

 

Procureur-generaal Fritz Bauer (Burghart Klaußner) ontdekt in 1957 dat de beruchte nazi Adolf Eichmann in Argentinië zou leven. Eichmann is één van de hoofdverantwoordelijken voor de organisatie en uitvoering van de Jodendeportatie.

 

Bauer doet er alles aan om hem in Duitsland te laten berechten, maar hij ondervindt vooral tegenwerking, want er worden veel topfuncties bekleed door ex-nazi's die vrezen dat Eichmann hen als medeplichtigen zou kunnen aanwijzen. Bauer krijgt valse informatie en men probeert zelfs zijn homoseksualiteit tegen hem te gebruiken onder een -Nazi- wet die homoseksualiteit nog steeds strafbaar stelt.

Bauer probeert samen met zijn collega Karl Angermann  (Ronald Zehrfeld) de ex-nazi op te pakken.  De procureur-generaal pleegt zelfs landverraad wanneer hij contact opneemt met de Mossad, de Israëlische geheime dienst...

 

'Der Staat Gegen Fritz Bauer' is een biografische film met een uitstekende Burghart Klaußner in de hoofdrol. Deze film is vanaf heden verkrijgbaar op dvd.

 

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5051083110129

Regisseur: Lars Kraum

Acteurs: Burghart Klaußner , Rüdiger Klink, Sebastian Blomberg, Ronald Zehrfeld

 

Duur: 101 minuten

Taal:Duits, Engels, Spaans, Yiddish

Ondertitels: Nederlands, Frans

Beeldformaat: 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Making of - Deleted scenes

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Der Staat gegen Fritz Bauer’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op dvd