DVD recensie: Bastille Day - James Watkins


In ‘Bastille Day’, de keiharde actiefilm van regisseur James Watkins, is de jonge Amerikaanse Michael Mason (Richard Madden) aan het werk als zakkenroller in Parijs. Met gemak steelt hij portefeuilles, iPhones en dure horloges.

 

Wanneer hij op een dag een jonge vrouw (Charlotte Le Bon) berooft van haar handtas, weet Michael niet dat de vrouw onderdeel uitmaakt van een terroristische aanslag.

 

Michael neemt de iPhone uit de handtas, de rest, wat persoonlijke spullen en een teddybeer, is waardeloos voor de zakkenroller. Maar wat Michael niet weet is dat er in de teddybeer een bom zit die elk moment kan ontploffen.

Kort nadat Michael de tas heeft weggegooid, ontploft de bom. Via videobeelden wordt Michael snel opgepakt en is hij voor de CIA de dader van de aanslag.

 

Michel probeert zijn onschuld te bewijzen, en het is  CIA-agent (Idris Elba) die zijn verhaal gelooft. Samen proberen ze de echte daders te vinden van deze brutale moordaanslag…

Met de aanslagen van Parijs en Brussel in het achterhoofd is ‘Bastille Day’ een confronterende film. Het is een aardige actiefilm, goed in beeld gebracht en met een uitstekende Richard Madden in de hoofdrol. Vanaf 9 september te koop op dvd en blu-ray.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5407003480337

Regisseur: James Watkins

Acteurs: Idris Elba, Richard Madden, Kelly Reilly, Richard Madden

 

Duur: 112 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 / 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Interview met Richard Madden

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Bastille Day’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray