DVD recensie: Belgica - Felix Van Groeningen


‘Belgica’ is de vijfde speelfilm van regisseur Felix Van Groeningen, die voorheen films ‘Steve+ Sky’, ‘Dagen zonder lief’, ‘De helaasheid der dingen’ en de Oscar genomineerde ‘The Broken Circle Breakdown’ regisseerde.

 

Het verhaal gaat over de twee West-Vlaamse broers Jo ( Stef Aerts) en Frank (Tom Vermeir), die elkaar wat uit het oog verloren waren. De broers zijn elkaars tegenpolen: Jo is rustig, terwijl zijn oudere broer Frank getrouwd is, hij heeft een baby en is de ruigste van de twee. Alleen als het op feesten op aan komt, zijn de twee wilde feestvierders elkaar waard.

Jo heeft een café op de Gentse Vlasmarkt gekocht en Frank komt hem helpen. Ze zien de zaken groots en breiden het nachtcafé uit en maken er een club van. De Belgica draait op volle toeren en er zijn geen problemen voor de twee. Er komen groepen zingen, de club zit steeds nokvol en er wordt kwistig omgegaan met alcohol en drugs.

 

Mede door de drugs worden echter de echte problemen niet gezien. Frank verwaarloost zijn gezin, gaat vreemd en het botert niet meer goed tussen hem en Jo. Het succes van de Belgica begint zijn tol te eisen….

‘Belgica’ is een totaal andere film dan Van Groeningens vorige film ‘The Broken Circle Breakdown’. Het is een rauwe en harde film waarin alles rond sfeer draait. De broers Stephen en David Dewaele maakten speciaal voor deze film de muziek, het is een geweldige soundtrack geworden die een hoofdrol opeist in deze Vlaamse film.

 

‘Belgica ‘ is een film die draait rond  alcohol, drugs en vrouwen. Maak kennis met het populairste 'oord van verderf' van Gent, nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray!

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5407003480290

Regisseur: Felix Van Groeningen

Acteurs: Stef Aerts, Tom Vermeri, Boris Van Severen, Marijke Pinor en Charlotte Vandermeersch

 

Duur: 127 minuten

Taal: Nederlands en Frans

Ondertiteling: Nederlands en Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Making of

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘Belgica’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray