DVD recensie: The Bridge 3 - Seizoen 3


In het derde seizoen van ‘The Bridge’ wordt in Malmö (Zweden) het lichaam gevonden van de Deense Helle Anker. Ze werd teruggevonden aan tafel met drie etalagepoppen.

 

De Zweedse recherche schakelt opnieuw Saga Norén (Sofia Helin) in, de politieagente met de autistische trekjes die zoals voorheen op haar eigen manier leeft en handelt.

 

Omdat het slachtoffer Deens is, moet ze opnieuw samenwerken met de Deense politie. Haar nieuwe Deense partner is Henrik Sabroe (Thure Lindhart). De twee staan voor een bijna onmogelijke zaak. Het blijft jammer genoeg niet bij die ene moord, al snel worden er nog slachtoffers gevonden.

 

Over één ding zijn de speurders het eens: de moordenaar heeft steeds opnieuw de moord tot in de details uitgedacht en wil dat de recherche het lichaam steeds zou vinden.

Het is opvallend dat de reeks moorden steeds persoonlijker lijken te worden voor Saga. Het wordt voor haar nog moeilijker wanneer er plots Saga’s moeder aan haar deur staat. Het is 20 jaar geleden dat ze haar moeder gezien heeft, maar Saga moet niets weten van haar moeder’s bezoek.

 

De zaak komt zo dichtbij dat de vraag rijst of Saga het onderzoek nog wel kan blijven leiden….

‘The Bridge - Seizoen 3’ is opnieuw een fantastische en spannende Scandinavische thrillerserie met Sofia Helin in de hoofdrol.

 

In Zweden en Denemarken is The Bridge een kijkcijferkanon, goed voor 3,33 miljoen kijkers bij de seizoensstart. Ook in de Benelux heeft The Bridge een grote schare fans opgebouwd. Maar liefst 250.000 keer gingen seizoen 1 en 2 over de toonbank in Vlaanderen en Nederland. Het eerste seizoen staat met 130.000 verkochte boxen in de top 5 van bestverkopende series van de afgelopen vijf jaren.

‘The Bridge’ staat garant voor spanning vanaf de eerste tot de laatste minuut. Ook voor deze derde reeks kruip je op het puntje van je stoel om de ontknoping mee te beleven. Na tien afleveringen van elk een uur vallen de puzzelstukjes in elkaar.

Wie op zoek is naar een uitstekende thrillerreeks, kunnen we zeker ‘The Bridge - Seizoen 3’ aanbevelen.

En er is nog meer: wanneer de de box koopt, krijg je er een unieke code bij. Met die code kan je online meespelen met de quiz en een unieke Porsche 911 zoals in de serie winnen.

 

Misschien ben jij wel de grootste The Bridge-kenner en wordt je de eigenaar van deze unieke Porsche!


Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5425019009366

Regisseur:Henrik Georgsson

Scenarist: Hans Rosenfeldt

Acteurs: Sofia Helin, Thure Lindhardt, Dag Malmberg, Sarah Boberg, Maria Kulle, Nicolas Bro, Rafael Pettersson, Sonja Richter, Sarah-Sofie Boussnina

 

Duur: 600 minuten

Taal: Zweeds en Deens

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘The Bridge - Seizoen 3’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.