DVD recensie: The Loft - Erik Van Looy


Na de originele ‘Loft’ (2008), de Nederlandse remake ‘Loft’ (2010) kwam met ‘The Loft’ in 2014 de Amerikaanse versie van de Vlaamse kaskraker van Erik Van Looy in de zalen.  Nu is deze thriller verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

 

Het verhaal bleef hetzelfde als in de originele versie.  Vijf getrouwde mannen - Chris (James Marsden), Luke (Wentworth Miller), Vincent (Karl Urban), Marty (Eric Stonestreet) en Filip (Matthias Schoenaerts) - delen in het grootste geheim een loft waar ze hun minnaressen kunnen ontvangen.

 

Alles loopt prima voor de vijf heren, tot ze het lijk van een vrouw aantreffen in hun loft. De vrouw ligt vastgebonden op het bed en de dader heeft met bloed een Latijnse spreuk op de muur geschreven.

Alleen de vijf vrienden hebben een sleutel, dus een van hen is de dader. Wat volgt is een zenuwslopende thriller vol verrassende plotwendingen. Iedereen heeft wel een reden om de moordenaar te zijn…

 

Hoewel ‘The Loft’ in Amerika niet werd gesmaakt, is deze film van Erik Van Looy een goede, onderhoudende thriller die zeker niet moet onderdoen voor vele Amerikaanse films die met een veel hoger budget gedraaid zijn.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8719372003527

Regisseur: Erik Van Looy

Acteurs: Eric Stonestreet , Wentworth Miller , Karl Urban , James Marsden , Matthias Schoenaerts

 

Duur: 108 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 1.85:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘The Loft’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray