DVD recensie: La Tierra Roja - Diego Martinez Vignatti


Pierre (Geert Van Rampelberg) wordt door een multinational in Misiones, in het noorden van Argentinië, aangesteld om de ontbossing en het planten van nieuwe dennen te beheren.

 

Pierre en zijn team kappen oude bomen, dan wordt het land besproeid met chemicaliën om er nadien dennenbomen op te planten.

 

Maar in Misiones zijn er talloze misvormde baby's, geestelijk gehandicapte kinderen en kankerpatiëntjes omwille van het gebruik van deze agro-toxische producten. Pierre heeft er geen morele bezwaren en doet steeds verder met zijn werk.

De lokale bevolking neemt dit zomaar niet en er ontstaat een hevig protest tegen Pierre en de multinational. Ook de jonge activistische lerares Anna (Eugenia Ramírez), waar Pierre verliefd op is, kiest partij voor de bevolking. Het wordt voor Pierre een moeilijke keuze: kiest hij voor het geld of voor zijn hart...

‘La Tierra Roja’ is een ecologisch drama van de Argentijnse Belg Diego Martinez Vignatti. Het is een film die tot nadenken aanzet wanneer je de beelden van de prachtige, ongerepte jungle ziet die door Pierre en zijn manschappen gewoonweg omgehakt worden. Geldgewin boven alles voor de multinational.

 

Het feit dat elke Argentijn gemiddeld 5 liter van het landbouwgif consumeert, met als gevolg dat vele baby’s misvormd geboren wordt en vele mensen kanker krijgen, wordt gewoonweg onder tafel geveegd. Gelukkig zijn er protestbewegingen die de ogen van de wereld open houden...

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5051083100304

Regisseur: Diego Martinez Vignatti

Acteurs: Geert Van Rampelberg, Eugenia Ramírez en Alexandros Potamianos

 

Duur: 101 minuten

Taal: Spaans

Ondertiteling: Nederlands en Frans

Beeldformaat: 16:9 - 1.85:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra: Making of

 

‘La Tierra Roja’ is uitgebracht door Twin Pics en is verkrijgbaar op dvd.